發新話題

DEC 09 期指,期權

if move down rapidly in the afternoon, i may consider to trade.

引用:
原帖由 floydhk 於 2009-12-18 11:39 發表

看bible 是有機會做個大反彈..但要留意下午會否落到~20900-21000
Thank you floyd hing advice

回復 1206# floydhk 的帖子

Floyd hing, 下午會move up or down 呢?

引用:
原帖由 紅瑪瑙馬 於 2009-12-18 11:56 發表
Floyd hing, 下午會move up or down 呢?
向下機會大過向上....
If 向下, 應該很快會 strong rebound next week

回復 1211# floydhk 的帖子

C hing, 但有兩下 rebound 上 21180附近呢!

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-17 16:12 發表

上面好多t-back, 如果DN-P有PQ, 聽日期指反彈完將會再試21050水平; 但如果DN-P行足冇PQ, 就要睇星期三見21100水平...
留意期指如有大成交跌下破21050水平, 星期三將下試206水平, 亦係PX目標...
Afternoon All

以頂底度今日係一個PQ位置, 而以底底度則要到下星期一上晝先係底...
但兩種度法, 目標都大約喺21050水平, 因此留意下晝至下星期一上晝有冇大成交下破21050水平...
如見大成交下破21050水平, PX目標睇下星期三見20600-20650水平...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

ok hing, 請問你係睇那個图?

引用:
原帖由 khsokenneth 於 2009-12-18 13:31 發表
ok hing, 請問你係睇那個图?
日線圖
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

morning all chings

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-18 12:43 發表

Afternoon All

以頂底度今日係一個PQ位置, 而以底底度則要到下星期一上晝先係底...
但兩種度法, 目標都大約喺21050水平, 因此留意下晝至下星期一上晝有冇大成交下破21050水平...
如見大成交下破21050水平, PX目標 ...
OK Hing,
咁我D PUT 唔走住可以嗎

發新話題