發新話題

MAY 10 期指,期權

我上星期五 80點 LC.現在都才88

巴黎上星期五隊4.x%, 宜家升返6.x%...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-5-10 15:24 發表

呢個係大隻佬好少去LC/LP嘅原因..
以少博大, 什知會這樣太不合理

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-5-10 15:30 發表

收市是 90
果個收市價係理論價黎, 但當日最高只係做到80點
好似我果日short 張180p, 最高都係做過145點(細期權), 但收市價係170點!

倫敦富時指數        5,292.09        +169.07 (+3.30%)

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-5-10 15:32 發表

小弟唔敢畀買賣意見, 不過期指hr向下順排、而日圖上星期五行下子午..
如果5號仔時間 & 力量有所縮減, 可能反覆向上多兩日, 目標大約77.3-77.5水平..
可以留意有冇大成交上破77.5再考慮係咪繼續持有, 另自訂止賺... ...
宜家都差唔多 77.5 流晒汗....

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-5-10 15:38 發表

以少博大, 什知會這樣太不合理
Ricky兄當時喺期指上到邊啲位置, 同埋假期嘅時間值都有關, 所以Long的確係要睇位睇時機

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-5-10 15:33 發表
我上星期五 80點 LC.現在都才88
你long 214c, 當日有1700點距離, 而家只係升左8點
我short 180p, 當日都係1700點距離, 而家跌左70點....你知點玩未??

而家214c有95點啦

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-5-10 15:39 發表

宜家都差唔多 77.5 流晒汗....
咁開心?_? 恭喜
MQ位大概喺77.5, 如果見大成交上破77.8, 對稱就要上到20天移動平均線附近, Mon兄密切留意

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-5-10 15:41 發表

Ricky兄當時喺期指上到邊啲位置, 同埋假期嘅時間值都有關, 所以Long的確係要睇位睇時機
大約 19650-80之間

發新話題