發新話題

OCT 12 期指,期權

引用:
原帖由 CB900 於 2012-10-22 10:30 發表

資金流入港元,股市向好的!十月初轉倉位20750左右,八百點波幅大朋友沒肉食,今日v形,可能轉倉前有機218-220

其實太陽破了08 TL,隱守其上,看來向著 sir的方向進發! ...
Thank you!  

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-10-22 11:33 發表

仲記唔記得 10 月股災論? 先否決那股災論, 因我月頭已講過佢吹水多, 反而我在想那兩個浪既力量
1. 恒指上一個35日循環低位在2012年9月6日出現,倘若長度不變,下一個低位預期在10月30日出現。
2. 平均長度14周的循環低 ...
Thank you ourstation 兄分析, 請問預計此低位約多少? 20 天線做分水嶺? 先謝過!!!

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-10-22 11:33 發表

仲記唔記得 10 月股災論? 先否決那股災論, 因我月頭已講過佢吹水多, 反而我在想那兩個浪既力量
1. 恒指上一個35日循環低位在2012年9月6日出現,倘若長度不變,下一個低位預期在10月30日出現。
2. 平均長度14周的循環低 ...
用啊爷語言,是否報覆性上升?

引用:
原帖由 bb2682 於 2012-10-22 11:58 發表

Thank you ourstation 兄分析, 請問預計此低位約多少? 20 天線做分水嶺? 先謝過!!!
係而家呢個咁靚仔既升市, 20 天線已經係好盡
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 sinding 於 2012-10-22 13:16 發表

用啊爷語言,是否報覆性上升?
係! 似盡快迫淡倉先投降

回復 596# ourstation 的帖子

Thank you Win-Hing!

217-220 熊有四千幾張期指,看來想過倉時一鋪殺!

要記著偷雞風險高, 只可用以小博大

風險請自行承擔!

下月再轉向好

差不足1點的肥牛放生了
開燈?熄燈?

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-10-22 16:46 發表
差不足1點的肥牛放生了
開燈?熄燈?
仲有 1 點既力量未行完, 星期三行埋佢

發新話題