發新話題

OCT 12 期指,期權

各師兄早晨

Good morning

Good Morning!  ...

引用:
原帖由 CB900 於 2012-10-19 15:01 發表

重未紙五,橫行當調整?

人仔升值,等如?
ching 點睇呀!

引用:
原帖由 rickso 於 2012-10-22 10:11 發表

ching 點睇呀!
資金流入港元,股市向好的!十月初轉倉位20750左右,八百點波幅大朋友沒肉食,今日v形,可能轉倉前有機218-220

其實太陽破了08 TL,隱守其上,看來向著 sir的方向進發!

月中都不停加倉, 小心月尾夾爆

壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

回復 587# ourstation 的帖子

Thank you Win-Hing!

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-10-22 10:50 發表
月中都不停加倉, 小心月尾夾爆

爆邊爆邊邊 ?

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-10-4 14:09 發表

你睇佢俾果幅圖, 同股災論連埋一起講, 有點兒那個
佢既論點係 "恒指上一個35日循環低位在2012年9月6日出現,倘若長度不變,下一個低位預期在10月30日出現。而平均長度14周的循環低位也可能在10月底出現", 如以上成立, 則只可以講10月尾有個低點, 但果個低點係唔係因股災做成? 好似沒有任何論點提過. 我個人認為佢所講既係兩個中小浪既同步都係10月底出現, 出個低點一d都唔出其, 問題係果個低點未必係低到可以用股災來描述, 10月底壓低來轉倉一d都唔出其啊
仲記唔記得 10 月股災論? 先否決那股災論, 因我月頭已講過佢吹水多, 反而我在想那兩個浪既力量
1. 恒指上一個35日循環低位在2012年9月6日出現,倘若長度不變,下一個低位預期在10月30日出現。
2. 平均長度14周的循環低位也可能在10月底出現

此兩組浪如果成立, 兩浪結合下, 期指應該月底會做出一個升浪下之浪底, 即有機會月底前來一個幾佰點既反枱, 呢個反枱亦適合用來轉倉

原本在想唔通今日要反枱, 但星期日戲劇性話大量港元流入本港, 又無反到
大量港元流入本港做 parking, 我當流入股市, 一係上星期買落股票, 而家找數, 唔係既話可能同上一樣, 反左枱先搵著數
今日不跌反升, 唔通消化緊呢個消息? 定昆人落搭?

我雖仍然看好, 只是認為須要做 adjustment, 偷唔偷雞, 閣下決定, 但以小博大則可行
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 CB900 於 2012-10-18 15:04 發表
值得留意:太陽圓底,大代GP中 N 5兄弟開花,跌到殘的。如調整過後……
11X1,不是煤股。
1101 亦是信號股

發新話題