發新話題

OCT 12 期指,期權

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-10-4 11:59 發表
我都等緊...希望在明天
我的希望在11月
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

回復 95# OK~ 的帖子

Thanks ok ching

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-10-4 11:59 發表
我都等緊...希望在明天
不斷加倉中

回復 101# ourstation 的帖子

咁師兄估計十月會反覆下?下星期尖東了,煲湯煲左14棍和8月一樣!

引用:
原帖由 CB900 於 2012-10-4 12:29 發表
咁師兄估計十月會反覆下?下星期尖東了,煲湯煲左14棍和8月一樣!
我估十月先上 210, 之後要 d 時間企穩

引用:
原帖由 CB900 於 2012-10-4 11:57 發表

生果報波浪許話十月股災,但又講會跌幾多!太陽幾兄弟力拓,大紙五多時,加上199-190--9月個trap,人家勞私動眾
會唔會賺dd就返轉頭,又橫行陽燭有力,見到206我都要再bod,一般大朋友要20%先夠轉身,從190上到228先啦! ...
唔怪得今朝咁多砵仔糕啦!

美股历史统计数据显示,10月是一年当中波动最为剧烈的月份:
http://finance.sina.com.cn/stock ... /231513290063.shtml

引用:
原帖由 CB900 於 2012-10-4 11:57 發表

生果報波浪許話十月股災,但又講會跌幾多!太陽幾兄弟力拓,大紙五多時,加上199-190--9月個trap,人家勞私動眾
會唔會賺dd就返轉頭,又橫行陽燭有力,見到206我都要再bod,一般大朋友要20%先夠轉身,從190上到228先啦! ...

你睇佢俾果幅圖, 同股災論連埋一起講, 有點兒那個
佢既論點係 "恒指上一個35日循環低位在2012年9月6日出現,倘若長度不變,下一個低位預期在10月30日出現。而平均長度14周的循環低位也可能在10月底出現", 如以上成立, 則只可以講10月尾有個低點, 但果個低點係唔係因股災做成? 好似沒有任何論點提過. 我個人認為佢所講既係兩個中小浪既同步都係10月底出現, 出個低點一d都唔出其, 問題係果個低點未必係低到可以用股災來描述, 10月底壓低來轉倉一d都唔出其啊

引用:
原帖由 sinding 於 2012-10-4 13:51 發表
美股历史统计数据显示,10月是一年当中波动最为剧烈的月份:
http://finance.sina.com.cn/stock/usstock/comment/20121003/231513290063.shtml
Is it better to buy VHSI, provide that it is pretty low at the moment?

VHSI成交量很少, 平仓或有困难, 除非等结算.
我都几認同station兄#108的睇法。
美国大选11月6日,10月应该冇股灾。

發新話題