發新話題

AUG 12 期指,期權

今朝無早餐食,而家出去食自己

Good morning.

呢幾日加大咗OI,應有大動作嘞!

[quote]原帖由 CB900 於 2012-8-14 16:09 發表
大週期如行綠色巨人 gp,咁就大x浪 [/quoCB900 ching,你所指的可否加以詳解
因個人感覺無論韻律或力量,暫仍未成氣候

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-8-15 10:52 發表
[quote]原帖由 CB900 於 2012-8-14 16:09 發表
大週期如行綠色巨人 gp,咁就大x浪 [/quoCB900 ching,你所指的可否加以詳解
因個人感覺無 ...
有時GP左都唔一定爆升,可以橫行。細圖見得多,大圖未見過,得個估字

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-8-15 09:10 發表

請教ching 如何量度出20550呢個位後轉勢?
If 20550 reached yesterday means that Time and Price show balance, then Change in trend is imminent.

However, it is only my judgement and it may be wrong.

引用:
原帖由 CB900 於 2012-8-15 11:32 發表

有時GP左都唔一定爆升,可以橫行。細圖見得多,大圖未見過,得個估字
認同CB900 ching 的說法,因為除GP訊號外還有其它力量影响走勢,就如昨天尾市抽升,一片歡呼聲中被打劫,可惜今早低開要食自己!

回復 539# muigol 的帖子

ching同我都係睇轉勢,我睇嘅係上面齊齊沽貨位,正所謂你唔沽有人沽,升穿再算

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-8-15 10:15 發表
呢幾日加大咗OI,應有大動作嘞!
月初大戶做好倉,上周淡倉加多咗,似乎短線有d壓力!

回復 542# ricksuen 的帖子

Thank you Win-Hing!

發新話題