發新話題

JUN 12 期指,期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-6-22 11:59 發表

上次講到 "可能發生一個小型頭肩底, 目標 19500, 如真的升到 19500, 日圖可能出闋", 今日再看日圖, 真的出關了, 但出得唔靓仔, ok 兄都話  +clm 又到頂回落, #2 有回落跡象, m 快要 -pc, 又俾 x2 壓實, 真係.... ...
ourstation 兄, 如你說的星座圖頭肩頂成立的話, 那 4000 點既跌幅是以頸線 180 開始計, 定係以今次反彈高位 196 計呢? 請指教!!! Thank you

回復 917# ourstation 的帖子

謝謝你無私的分享

回復 917# ourstation 的帖子

太陽如真是頭肩頂成立,看週線圖通道支持了

引用:
原帖由 muigol 於 2012-6-22 10:15 發表
我覺得18/6個高位未係呢次上升ge頂
望Muigol兄能多分享見解
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 CB900 於 2012-6-22 10:31 發表
: 雙頂形態,破頸線。從陰陽燭看前四天做了一個台,今天裂口低開,除非單日轉向,否則下星期偏淡!level II 全出關,一半紙五,全部rp,#2d3,反彈過後再插(19119)轉下行機會增加
看來CB兄於Bible & TRP的訊號分析日見精進, 恭喜

小弟或再稍作補充, Level II大圖均見下破TRP支持, 而其中一圖昨見-MPC
由於MA上拓, 現待DCC訊號反覆回補裂口, 反彈後且看兩大圖見#2X後能否出關

The market is very quiet ( at least before 3pm today ) or to till the day end.

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-6-1 16:20 發表
THIS MONTH (2 days) OPTION DISTRIBUTION 17000 - 20000.
Wild guess 1500pts from this few days high & low
~ 17200 - 19600

First guess, same trend as before - up in the beginning of the month and then push down.
回看Fatpat兄月頭的預測, 阻力196、本月趨勢先升後回, 中其二, 預測之準繩令小弟敬服

回復 925# OK~ 的帖子

OK Ching, 仍未見 19119

引用:
原帖由 棋子初哥 於 2012-6-22 12:58 發表

師兄,請問今日恒指合理值有無變化,唔該!
[6/22/2012 8:12:12 AM]: 指數對期貨的合理價值:
香港恆生期貨
六月:0.62
七月:4.86
國企期貨
六月:-3.57
七月:-13.11
資料由 Bloomberg 提供.

回復 925# OK~ 的帖子

多謝MT sir 教導和各位師兄

發新話題