發新話題

JUN 12 期指,期權

引用:
原帖由 takk 於 2012-6-1 15:27 發表

you mean SC 190 ? So they may look down to 168 - 170 level by then lor.
小弟看只要各大圖未見同步轉勢訊號, 中浪反彈完還是要繼續跟隨大浪向下, Tak兄又覺得短線走勢將如何?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

今天個市好 chok, 大戶角力中,  我要企埋一邊 !

回復 208# BB888 的帖子

HSI = 18577 附近

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-6-1 15:31 發表

小弟看只要各大圖未見同步轉勢訊號, 中浪反彈完還是要繼續跟隨大浪向下, Tak兄又覺得短線走勢將如何?   
暫未有頭緒, 我要等到下週初才action

但向下殺牛好吸引

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-6-1 15:25 發表

從日線圖看, 期指Mr. Gann阻力現約18580-18590水平
Sorry, 我冇買HSFdata,只用yahoo恆指data做分析

引用:
原帖由 takk 於 2012-6-1 15:34 發表

但向下殺牛好吸引
等養肥d先食

引用:
原帖由 paaq 於 2012-6-1 15:26 發表

大大仙仍上托緊, 大仙可能變槍
Thanks you paaq & OK hing,
今天太CHOK , #2又同#3 唔上唔洛,   
企埋一邊好了

頂住HSI 至4pm 陽燭收市?

引用:
原帖由 takk 於 2012-6-1 15:34 發表

但向下殺牛好吸引
180以下的似乎還未長大

引用:
原帖由 muigol 於 2012-6-1 15:37 發表
Sorry, 我冇買HSFdata,只用yahoo恆指data做分析
小弟覺得期指包含的時間較現貨長, 因此分析或會較準確, Muigol兄或可考慮購入期指Data

發新話題