發新話題

MAY 12 期指,期權

引用:
原帖由 bb2682 於 2012-5-16 10:00 發表

Ourstation 兄, 點睇近期市況? 係咪真係一個下跌浪的開始, 請發現一下你的意見. thanks!
我的看法已在之前既 post 講了
引用:
原帖由 ourstation 於 2012-3-30 12:38 發表

如用日圖 ILM 量度, 看跌可能要行 5 個月到 165, 但因時間太長, 而且日圖係行 abcxabc, 還要進一步確定
引用:
原帖由 ourstation 於 2012-4-17 18:16 發表
日圖看, 大市在轉勢中, 由跌勢轉往短期升勢, 看來跌穿升軌 (由10/2011, 12/2011 至 4/2012 所形成之升軌) 還要再經過此一短期升勢, 之後再看會否掉頭再試此升軌

日圖+pc ...
引用:
原帖由 ourstation 於 2012-4-17 22:24 發表

日圖行得比較慢, 以日數計, 要看多幾日既力度, 暫看是 DCC, 是次力度比之前大

因大浪暫仍向下, +mpc, 加將會 #1pc+, 有機回試 21764 或 21671
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-5-16 10:27 發表

我的看法已在之前既 post 講了
多謝分享

last day low = 19421
bollinger bottom = 19371

各位早晨!

從日線圖看, 今日(5月16日)期指低位19233點接近一TBM首目標約19220點
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

19220剛剛到左 再落會點

引用:
原帖由 odinchu 於 2012-5-16 11:14 發表
會唔會彈一彈?

引用:
原帖由 odinchu 於 2012-5-16 11:14 發表
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-5-16 11:01 發表
各位早晨!

從日線圖看, 今日(5月16日)期指低位19233點接近一TBM首目標約19220點
11:11 期指 @ 19220點, TBM的力量真大
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

回復 627# OK~ 的帖子

thank you...

回復 627# OK~ 的帖子

自從196首目標到達後, 原本待兩日反彈再行動, 點知......而我的最近目標是 ok ching 所說的前者....看來 A5和牛....

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-5-16 11:30 發表
自從196首目標到達後, 原來待兩日反彈再行點, 點知......而我的最近目標是 ok ching 所說的前者....看來 A5和牛....
Edward兄你好!

從日線圖看雖有所TBM首目標支持約在19220點, 但由於各大圖MA順排向下、亦已見TCMA向下, 在未見大圖有+PC出現前, 還是順勢較穩妥

發新話題