發新話題

APR 12 期指,期權

回復 935# OK~ 的帖子

Thank you for sharing.

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-4-19 14:15 發表

700日、週、月線圖均見順排向上, 因此由去年11月尾的139.8元, 升至今日高見240.2元, 短短五個月升58%  
700見大交叉, 今日再破新高, 高見245.4元; 唯日圖見-MPC、欲形成#2D3、大時代YKL, 週圖高位CLM準備拗落, 700或將作調整

留意大時代、半代能否形成GP配合調整
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-4-30 14:34 發表

ok ching, 個圖唔知用咩數據好, 五月有大低水, 睇期指又唔係, 睇恆指又唔係...
Edward兄你好!

由於期指已結算, 小弟現用HSIC1看5月份期指

回復 943# OK~ 的帖子

thank you ok ching, 是否時候開  五月期權討論 ??

回復 935# OK~ 的帖子

OK C Hing 你好呀

今日成交好細, 期子好似好難以大成交破 21000, 但自己睇今日如破21000, 成交都係細

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-4-30 14:59 發表
thank you ok ching, 是否時候開  五月期權討論 ??
小弟或在今晚開設

引用:
原帖由 BB888 於 2012-4-30 15:00 發表

OK C Hing 你好呀

今日成交好細, 期子好似好難以大成交破 21000, 但自己睇今日如破21000, 成交都係細
日線圖看剛才是PMA, 今日上破或見難度

回復 947# OK~ 的帖子

Thanks OK C Hing

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-4-30 14:28 發表
從日線圖看, WTP跟GF暫有三個力量互相角力

而今日的急升, 看來亦為GF所為
謝謝ching

新訊號 香口膠 睇各圖同步真係易D

發新話題
最近訪問的版塊