發新話題

APR 12 期指,期權

MOC 七浪 ???

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-4-27 15:25 發表

小弟之所以在下午開市後平掉SP, 是因為以新實戰班訊號, 留意到多個大圖出現三相頂訊號, 再配合Bible的相位同步, 建議大家多加研究新訊號

而Wq32亦有Edward兄所提及的時間損耗顯示, 但小弟未能在SP當 ...

May DL20440

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-4-27 15:25 發表

Sorry, I mean MAY HSIF @20600
若Fatpat兄剛才做了Short HSIF @ 206、LP202 & SP198, 加上今早即月SC208的豐富早餐, 相信閣下今日利潤甚豐
恭喜恭喜
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-4-27 15:27 發表

MOC 七浪 ???
應該是大仙至MOC見三相底

回復 873# OK~ 的帖子

ok ching, 等大時代 DCC完, 先再玩過, 個市好奸, by the way, 我做了些少黃金分析, 麻煩去看一看是否正確, 謝謝

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-4-27 15:37 發表

如加多少少力,可能變同步....
今日都係休下息,唔使做decison

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-4-27 15:39 發表

ok ching, 等大時代 DCC完, 先再玩過, 個市好奸, by the way, 我做了些少黃金分析, 麻煩去看一看是否正確, 謝謝
引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-4-27 10:49 發表

黃金日圖似頭肩底, X又出關, 莫非已接近造底完成 ??
在市場內作投資有如分餅, 大戶要分得多, 難免要花功夫劃圖導市

至於黃金, 從日線圖看雖可劃成頸線, 但由於右肩低於左肩, 且看能否見大成交上破頸線

BTW, 大時代黃金現行#2B3, 或需小心留意

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-4-27 15:37 發表

So should I try Bull Call Spread to minimize the holiday time premium loss

引用:
原帖由 paaq 於 2012-4-27 15:42 發表

如加多少少力,可能變同步....
今日都係休下息,唔使做decison
難得長假期, 或應學習Paaq兄, 好好把握休息的機會

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-4-27 15:47 發表

So should I try Bull Call Spread to minimize the holiday time premium loss
大時代雖見DCC, 但Level III似欲形成SBO向下, 小心

發新話題