發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 ICICIC 於 11-12-2009 04:05 PM 發表
i'm still hold put
Is there any 'hospital' forum/topic here let people quote his losing positions and the Option King experts here to make some advise to heal the people minimise loss?
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-11 16:13 發表

出猩猩、日圖50又破埋, 好似幾大鑊...
是, 除非要再大上., 否則不妙....

既然企吾穩, 星期一我看要試下低位先...

引用:
原帖由 lofu 於 2009-12-11 16:13 發表

Is there any 'hospital' forum/topic here let people quote his losing positions and the Option King experts here to make some advise to heal the people minimise loss?
其實呢個板有Floyd兄、TrendRider兄同小弟作出支持阻力分析...
而睇返Floyd兄之前貼上嚟嘅支持/阻力去做, 照計應該賺多個蝕...
除非冇留意訊號, 如果同學有留意Rider兄同小弟所提出嘅訊號, 亦應該可以防止被挾兼喺短炒入面小有收穫...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

Many thanks OK Hing~~~ & all brothers

引用:
原帖由 ICICIC 於 2009-12-11 16:27 發表
Many thanks OK Hing~~~ & all brothers
IC兄如果未上堂, 可以多留意Floyd兄同Rider兄每日分析嘅支持/阻力
但最好就係上堂吸收, 始終學咗就係自己嘅, 只要重複練習、觀察, 入市睇市心態就可以更踏實

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-11 16:13 發表

出猩猩、日圖50又破埋, 好似幾大鑊...
我覺得阿爺出埋好消息都幫補唔多就....

引用:
原帖由 TrendRider 於 2009-12-11 16:18 發表
既然企吾穩, 星期一我看要試下低位先...
應該說, 我看21600有支持, 如果星期一在此樓上, 有向上訊號, 會入,
我其實暫時估反彈未完上22300, 或至少會試22050才回落
星期一gap down除外...

引用:
原帖由 paaq 於 2009-12-11 16:35 發表

我覺得阿爺出埋好消息都幫補唔多就....
從hr圖睇, 12月10日低位21535, 係前DN-P嘅PQ位, 但呢個PQ位已經破咗第一個MQ目標, 所以呢個DN-P時間將會行足...
從日圖睇, 因為時間行足, 下星期一或會下試DN-P嘅MQ目標21350-21400水平, 亦係Mr. Gann支持...

回復 812# OK喎~ 的帖子

ok 兄,
我應學咩先呢? 努力賺學費中~~
我是黃面婆1位

發新話題