發新話題

APR 12 期指,期權

咁多位C HING ,,我想問用WINQ係BIN睇到引申波幅?研究左好耐都搵唔到..THANKS

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-4-11 16:04 發表

由於各大圖MA下壓, 需多個力量同步才能見較大反彈
大時代初見+MPC、半代見+1PC, 留意大大仙 & 半代能否形成GP轉勢
thanks OK ching for sharing, especially for our newbie,

引用:
原帖由 hina_ho 於 2012-4-11 16:26 發表
咁多位C HING ,,我想問用WINQ係BIN睇到引申波幅?研究左好耐都搵唔到..THANKS
HSIOJ2 SHEET, 左上角 "分析/標準", 分析?

引用:
原帖由 hina_ho 於 2012-4-11 16:26 發表
引用:
原帖由 WALTERX 於 2012-4-11 16:31 發表

HSIOJ2 SHEET, 左上角 "分析/標準", 分析?
是在Walterx兄提及的期權報價板面在左上角, 可選擇"標準" & "分析"
選擇"分析"後, 看下方的左右兩邊, 便會顯示出各倉位的"引申波幅%"
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

THANKS CHING!!

thank you very much

由21000跌至今都好多蟹貨

回復 327# goldwater 的帖子

金水兄, 咁係咪彈吾起

回復 328# BB888 的帖子

能守19800都未必彈唔起,但市塲普遍對呢次下跌只是調整浪,期望調整完後再破頂,或搏反彈心態,蟹貨越坐越多,就相反,上年由182xx,升至2月高位可以知道,市塲上有幾多人一路升一路搏調整一樣,順勢而為就無乜人可以做到,我都等待反彈!
推介:東x日報專欄:對賭角度

回復 329# goldwater 的帖子

thank you 金水兄

的確, 順勢而為真係無乜人可以做到,這一點, 我真係要學

發新話題
最近訪問的版塊