發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-3-26 14:36 發表
long 206C +short call 208
或put 的一方,應可穩袋。

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-27 09:22 發表
各位早晨!

昨日Jinpa兄於至尊創富同學會中提議搏大, 210C昨日由38點升至今日高見121點

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4291&extra=&page=43
如昨日早上於約40點LC210, 現在已有兩倍利潤, 下午高見153點
期權的威力
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-3-26 14:47 發表
O.K ching 倉位睇應有機會於21000樓上,但個人以保守208計,部署亦算做到輸少贏多策畧
Goldwater兄Bingo!

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-27 11:17 發表
MOC見+#1PC, 或留意TOC有否GP出現, 配合大仙DCC
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-27 10:54 發表

大仙剛向下出關, 短線或見調整, 待#1回落, 留意DCC出沒或再試高位
TOC、MOC同步見#2V3向上, 配合大仙DCC上破高位, Bible的確好用

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-3-27 11:20 發表
BB888 hing ,個人睇今日如破高位,相信亦會回落至20750-21050此區反復。
今天高位21048受制於區間頂部,留意調整過後能否以大成交突破頭肩底頸線。

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-27 10:54 發表
大仙剛向下出關, 短線或見調整, 待#1回落, 留意DCC出沒或再試高位
大仙雖向下出關, 但由於MA上拓, 加上於地面發生, 或需留意各大圖有否-PC出現, 再配合大仙GP稍作調整

回復 1414# goldwater 的帖子

多謝 goldwater C Hing 提點

回復 1415# OK~ 的帖子

Thank you OK C Hing

魔咒??

引用:
原帖由 oem7110 於 2012-3-27 14:32 發表

我想知道的哪一個課程教?
Thx
包含GP口訣中的技巧, 在實戰班教授

發新話題