發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2012-3-20 09:25 發表
期指昨日大部份時間於 21,300點水平爭持,下午 3時 30分後,淡友開始發難,據兩名交易員透露,尾市期指沽盤主要來自中資證券行,「一沽就沽十張以上大期,隔幾分鐘就落 order一次,而同一時段,皆接獲其他中資大戶落盤叫沽,情況非常罕 ...
Another viewpoint:

今天(20日)某報章報道,昨午恆指期貨被中資證券行狂質,於45分鐘內急跌300點
,期間成交量近23000張(實為22879張)。詳情為3:34pm和3:47pm各錄
得62張和89張單一交易,4:04pm更錄得358張單一交易。恕筆者直言,該報道其實
非常誤導讀者,因上述三宗成交只屬於大手跨期組合或同一經紀的直接交易上板,而非看淡後市
的非備兌式單頭新淡倉。事實上,昨天收市時,未平倉合約總數與淨數均見減少。

一直以來忠心於亞爺嘅民建聯都受到打壓,相信香港好怏有民主,但唔知要受幾多次震壓,要死幾多人,早前唔明港股點解將會跌穿萬二,原來如此!

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-3-20 11:41 發表
一直以來忠心於亞爺嘅民建聯都受到打壓,相信香港好怏有民主,但唔知要受幾多次震壓,要死幾多人,早前唔明港股點解將會跌穿萬二,原來如此!
將會跌穿萬二  when

是指穿二萬嗎?

看完論壇  感覺~~
唐英年~~無大將風範 為己 爆密料 (以後d 人開會怕講野)
何俊仁~~抽水最叻
梁振英~~大地產不like him ,此人連大商家摸不透

唐生為選,可出賣政府保密協議 (當然越爆多d越好,小市民可知多d)
從另一角度  他朝會否又出賣700萬港人?  .
他政岡囗號...講得出 做得到   
唉...簽左協議都咁........
"看好看淡隨勢而轉"

回復 1070# fatpat 的帖子

Thanks  c hing  another  information   share~~
"看好看淡隨勢而轉"

現在太陽運行DCC週期,最後通碟應見大時代+CL,將見一組長期下跌浪,量度目標#7200〔得閒無事吹吓水〕渾渾沌沌,一個新宇宙將會出現

引用:
原帖由 wai-wai 於 2012-3-20 12:06 發表
看完論壇  感覺~~
唐英年~~無大將風範 為己 爆密料 (以後d 人開會怕講野)
何俊仁~~抽水最叻
梁振英~~大地產不like him ,此人連大商家摸不透

唐生為選,可出賣政府保密協議 (當然越爆多d越好,小市民可知多d):smile ...
呢隻豬最"醒"係借老廉"調查"隻狼有無誹謗(唔係有無講大話因為無得查)
但,老廉會唔會去開個file去篤未來阿頭呢?

以佢性格,隻豬好可能將來成立個比白鴿更大既反對黨繼續爆料

反彈升穿 210.....next  21078/21150
"看好看淡隨勢而轉"

引用:
原帖由 paaq 於 2012-3-20 12:47 發表

呢隻豬最"醒"係借老廉"調查"隻狼有無誹謗(唔係有無講大話因為無得查)
但,老廉會唔會去開個file去篤未來阿頭呢?

以佢性格,隻豬好可能將來成立個比白鴿更大既反對黨繼續爆料 ...
為求目的, 政治有時真的可以很醜惡
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題