發新話題

MAR 12 期指,期權

回復 563# ricksuen 的帖子

ching, 我左眼見到大大仙有 GP, 現在右眼見到半代開始有機會

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-8 11:11 發表
ching, 我左眼見到大大仙有 GP, 現在右眼見到半代開始有機會
唔通大大仙~大時代想做xAxD?

今日 d put 好貴, d call 好平, 怪怪, 好唔平衡
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-3-8 11:55 發表
今日 d put 好貴, d call 好平, 怪怪, 好唔平衡
在跌市的過程中,因為恐慌性拋售,有人踩人現象,IV自然被抽高啦。相反,從低位反彈時除非亢奮(通常在1浪及5浪會出現)才會令IV抽高,其餘時間都會縮IV。因此,買升就買期指,買跌就買期權,此乃個人睇法。

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-3-8 11:09 發表

從觀察所得,昨日早上某個圖已經行完下跌浪,及見到疑似的GP出現,多多留意留意!
謝謝~~  
"看好看淡隨勢而轉"

趺後  欲修正指標  time需反覆1-2日 看真
現對好友  上方 20860  /20970   /21050仍有一定阻力
是否見短底   待反覆過後  看205有否再被攻破
"看好看淡隨勢而轉"

引用:
原帖由 wai-wai 於 2012-3-8 09:12 發表
morning all ~~
如用20680分水位
反彈阻力 20770~~20860
暫支持  20580-20500
pm  用得.....
"看好看淡隨勢而轉"

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-3-8 12:13 發表

在跌市的過程中,因為恐慌性拋售,有人踩人現象,IV自然被抽高啦。相反,從低位反彈時除非亢奮(通常在1浪及5浪會出現)才會令IV抽高,其餘時間都會縮IV。因此,買升就買期指,買跌就買期權,此乃個人睇法。 ...
可以敢講, 而家收左 d 水啦
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

昨日(3月7日)MT Sir於"親密戰友"預測期指支持約20430水平, 昨日期指低見20444點反彈, 今日繼續反彈, 高見20760點, Bingo!
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 572# OK~ 的帖子

ok ching, 點睇個市 ?

發新話題
最近訪問的版塊