發新話題

FEB 12 期指,期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-2-6 10:57 發表
大家幫手數一數, 最近呢個升浪, 從 178 左右到而家係第幾浪

下一個策略 等十三太保, 希望係 點路一發左右
Ching, 你的睇法是怎樣呀?

回復 455# ricksuen 的帖子

ching, 那你的又如何?

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-2-6 14:32 發表

Ching, 你的睇法是怎樣呀?
ricksuen 兄, 已發分別 2 個, 你收到一個定 2 個, 有 1 個唔知發唔發到
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-2-6 14:48 發表

ricksuen 兄, 已發分別 2 個, 你收到一個定 2 個, 有 1 個唔知發唔發到
可否分享啊~~~

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-2-6 14:48 發表

收到2個了,謝謝!

引用:

Hello Ourstation 兄, 可否分享下未來 1-2個月預期走向? Thank you so much

引用:
原帖由 bb2682 於 2012-2-6 15:14 發表

Hello Ourstation 兄, 可否分享下未來 1-2個月預期走向? Thank you so much
Agree.....

Hi Ourstation 兄,
可否分享吓!
Thanks...

ricksuen ching,
收到您2個PM ,好分折.但我也消化吓,
Thanks,  

只可以點到即至

1. 之前講到2 月開市第二日已然上破 大戶開倉位
2. 上破後, 從數浪角度看應還有升浪未行完, 上望 215, 但呢個 210-215 係另一個危險 (點路日發), 再清脆上破至可以上光明頂
3. 但下破上一浪頂亦可以行我之前既預測, 現在未過危險期
4. 但要沖上肯定高位要回一回氣, 因大戶要做到 210 係阻力, 但其實 210 并唔係什麼阻力, 只係人為既阻力
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

發新話題