發新話題

JAN 12 期指,期權

引用:
原帖由 5466 於 2012-1-30 15:15 發表
ok 兄, 我看,到的均價是 20366 ???
可能小弟攪錯了, 請問5466兄在哪看到呢?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-30 15:25 發表

可能小弟攪錯了, 請問5466兄在哪看到呢?  
大利市 #785 頁
我係初哥, 純粹靠估, 跟出跟入, 後果自負

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-1-30 14:42 發表
2 月期指已跌穿平均轉倉價, 如收市前或明天未能上回 20400, 圖表跟轉倉價則幾可肯定 2 月係淡倉, 現時 2 月期指係 20304
Ching是否用2月20, 26, 27號來做平均轉倉價嗎?

引用:
原帖由 5466 於 2012-1-30 15:32 發表

大利市 #785 頁images/smilies/default/handshake.gifimages/smilies/default/handshake.gif
Thanks 5466兄, 看來剛才期權金上升, 令當中時間值有機會因下月跌勢而受影響, 現在似乎回復正常

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-30 15:06 發表

Mon兄是204SC ?
是的20600我看是短頂

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-1-27 15:27 發表
Yeah. Grandpa open "RED".

Look for signal to "SELL"
fatpat bro. you BINGO!!

引用:
原帖由 mon219 於 2012-1-30 15:43 發表
        是的20600我看是短頂
恭喜Mon219兄大賺!

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-1-30 15:40 發表

Ching是否用2月20, 26, 27號來做平均轉倉價嗎?
我用 1 月 16 至 27 號做平均轉倉價, 但高峰在 26 同 27, 應該相差好少
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

謝謝OK兄,20066時買200C能有高位沽到好價算幸運了,今早見就只30多點就先平了,賺少的安全

引用:
原帖由 mon219 於 2012-1-30 15:53 發表
謝謝OK兄,20066時買200C能有高位沽到好價算幸運了,今早見就只30多點就先平了,賺少的安全
安全至上!
待明日各大圖DCC行完, 留意各圖訊號同步再SOP

發新話題