發新話題

JAN 12 期指,期權

回復 661# handcream50 的帖子

個個人應該係我...我成日係屋企都係咁講......

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-1-11 13:28 發表
我地係度係咁聽.....哈哈哈

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-1-11 13:28 發表
:smile_29::smile_29::smile_29::smile_29::smile_29::smile_29::smile_29::smile_29::smile_29::smile_29:

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-10 13:56 發表
各位午安!

昨日(1月9日)期指下破另一下跌浪之力量修正縮減首目標約18375-18385水平, 唯下午出現MOC & 細仙見#2GP, 配合大仙#2D3訊號, 未能下試下行次目標約17950水平; 下午期指低見18266點大幅反彈, 並上破反彈浪之力量縮減次目標約18780-18790水平, 高見18928點

今早(1月10日)期指裂口高開, 高見19067點反覆回落, 下午破高位繼續上升
**** 本內容被作者隱藏 *****
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-10 15:51 發表
如果是TRP, 剛到支持
但以最近一個頂拉, 支持比較遠, 約在18900-18920水平
各位午安!

昨日(1月10日)期指裂口高開, 高見19067點回落, 回補裂口後低見18873點回升; 下午期指上破高位, 未能上試日線圖Mr. Gann主要阻力 & 反彈力量次目標, 高見19116點回落, 低見18973點回升

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

let the long profit flow

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-11 13:42 發表

各位午安!

昨日(1月10日)期指裂口高開, 高見19067點回落, 回補裂口後低見18873點回升; 下午期指上破高位, 未能上試日線圖Mr. Gann主要阻力 & 反彈力量次目標, 高見19116點回落, 低見18973點回升

**** 本內容 ...
午安& thanks ok hing
"看好看淡隨勢而轉"

thanks c hing for sharing!

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-12-30 13:23 發表
買定停手, 下星期見真章

18380-18453 做分界線, 從各方面看, 1 月暫時唔係睇淡的時候, 期指現時係 18438 點
引用:
原帖由 ourstation 於 2012-1-11 00:18 發表
今個月早左派息
Ourstation兄於月頭的看法, 令小弟折服!

財演有佢既重要性, 一幕一幕既慘情係一個俾自己既警戒

其實 "今日的我打到昨日的我" 是很正常的, 而家個市變化很快, 隨時係 "呢分鐘的我打到上分鐘的我", 哈哈

學懂自家技術, 就係要自己打到以前既自己, 誰以前唔係輸呢?
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 DanielMCY 於 2012-1-11 02:22 發表
Good evening all c hing&c jei, I finished 太極期權心法, I would like to ask which indicator show the IV of call side and put side in Winquote? Thanks for helping!  (sorry idon't know chinese input )
Daniel兄你好! 歡迎成為至尊論壇的一分子!

關於Call/Put的IV瀏覽, 閣下可依照以下步驟:
1.) 先點選期權版面(包含各個倉位Call/Put資訊的版面)
2.) 在版面的左上方應可看到"標準"的選項格
3.) 點選該選項格並選擇"分析"
版面就會切換至包含引伸波幅%(即IV)、對沖值%(Delta)、時間損耗%等資訊顯示

而Call的IV在版面的最左方, Put的IV則顯示在最右方

發新話題