發新話題

JAN 12 期指,期權

回復 237# OK~ 的帖子

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2012-1-4 14:36 發表

剛剛先用到電腦,尋日早咗short變成到現在無乜著數,個市鬼到死,上破18900至回,望意訊號小心再夾,明日有機破萬九
月頭或不應做short
但昨日Tsui兄SC, 以198C為例, 昨日期權金收市價為132點, 現價只有111-113點, 一日已有20點利潤
Tsui兄在預測大市 & 策略實行均準確非常, 小弟佩服!
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 252# OK~ 的帖子

O.K ching,都係MT SIR 教嘅訊號配合到走勢,能夠成功獲利

如果大市上破D-H淡倉要小心,上望尖東A,B,C出口,有機會收復二萬,但仍需留意訊號是否配合

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2012-1-4 14:55 發表
O.K ching,都係MT SIR 教嘅訊號配合到走勢,能夠成功獲利
除了需要優良的工具 & 熟練的技術配合外, 成功人士均具備另一主要元素, 就是不論止賺還是止損, 都能作出果斷的決定並加以執行
看來Tsui兄成為期權市場內的成功人士在望

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-4 14:02 發表
大大仙現#2B3、見#1CLM拗上, 行DCC、30min剛見#2X3

**** 本內容被作者隱藏 *****
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-4 14:35 發表
期指下試18750水平, 見短暫支持, 14:25 期指 @ 18753

且看能否見大成交下破形成TRP
Mr. Gann認真神奇, 在MOC看, 期指下午低位18753點, 除了是大大仙TRP支持, 亦見Mr. Gann支持而反彈

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-4 15:03 發表

除了需要優良的工具 & 熟練的技術配合外, 成功人士均具備另一主要元素, 就是不論止賺還是止損, 都能作出果斷的決定並加以執行
看來Tsui兄成為期權市場內的成功人士在望  ...
同意, 大家努力!

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-4 14:02 發表
大大仙現#2B3、見#1CLM拗上, 行DCC、30min剛見#2X3

**** 本內容被作者隱藏 *****
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-4 14:35 發表
期指下試18750水平, 見短暫支持, 14:25 期指 @ 18753

且看能否見大成交下破形成TRP
支持認真短暫
但下破未見大成交配合, 未知能否下試調整對稱目標 & TRP目標

引用:
原帖由 KM88 於 2012-1-4 09:41 發表
next hill top = 19267

last day high = 18880
100 ma = 18863
50 ma = 18801
last day low = 18730
不妙,穿頭破腳!

剛忙完工作....

now 有 time 望電腦
DL 應未見~~~