發新話題

JAN 12 期指,期權

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2012-1-3 19:45 發表
今日平哂d long call 仲要short 番轉頭添,所以最緊要回番落嚟呀!
恭喜Tsui兄, BINGO!

引用:
原帖由 KM88 於 2012-1-4 09:41 發表
next hill top = 19267

last day high = 18880
100 ma = 18863
50 ma = 18801
last day low = 18730
hope 50 ma can support

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2012-1-3 19:45 發表
今日平哂d long call 仲要short 番轉頭添,所以最緊要回番落嚟呀!
CHING ...  我尋日平LC  .. 跟手唔敢做野....
CHING  果然利害..

引用:
原帖由 KM88 於 2012-1-3 11:41 發表

根據我的數據庫,如做short 2 邊,要等到月頭第 9個交易日,
才開始有著素!
KM88兄,點解會係第九日呢?
同時九日是交易日,定係包括 假日呢?
多謝解釋?

各位午安!

從MOC看, 今早收市前, Bible見#2D3, 亦形成#1、#2GP, 其後見紙五, 因此收市前出現反彈
但下午開市即見#1CLM & -PC配合回馬槍回落, 暫期指亦受阻於MA, 而大仙是#2B3, 亦見紙五
在相位未見同步情況下, 下午期指或於18840水平下反覆, 留意有否Bible & TST訊號, 以及大成交上破該水平
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 jackson 於 2012-1-4 12:26 發表
KM88兄,點解會係第九日呢?
同時九日是交易日,定係包括 假日呢?
多謝解釋?
這是有關時間值的消耗,於MT SIR太極期權心法有詳盡解釋

大大仙現#2B3、見#1CLM拗上, 行DCC、30min剛見#2X3

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

thx

thanks a lot

thank you c-hing

發新話題