發新話題

DEC 11 期指,期權

引用:
原帖由 kg3505 於 2011-12-1 11:20 發表
合力救市要比面1-2日
OK hing 發表於 2011-12-1 11:35  
這樣的救市, 點令人覺得似做市
-------------------------------------------------------
今日第 1日.......

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-12-1 10:30 發表
早晨!

非即市策略性部署,可參考以下的calendar spread:

short 158M2
long   160X1
回復 328# OK~ 的帖子
Thank you all Win Hings!
要向各位多多学习! 观摩!

回復 328# OK~ 的帖子

Thanks OK C-hing

回復 370# mon219 的帖子

個人故佢地之前都看不好12月市,國內救市市傅都中,但其它國家有無咁"橋"配合國內一齊出動.

下次仲用咩招數呢?救市?印$$$?

回復 372# wai-wai 的帖子

樓上阻力一級一級,等下星期先做............

港股今早裂口高開1044.61點,隨即浸死逾50隻熊證,到目前為止,已有58隻熊證遭「打靶」,要強制收回,涉及逾1000張期指。

黎緊一堆IPO, 侷住上

引用:
原帖由 kg3505 於 2011-12-1 12:07 發表
下次仲用咩招數呢?救市?印$$$?
1)6大央行聯手救市,將美元互換掉期利率,
降低半厘,有效期由下周一開始

2)內地人行減存款準金

=放水,印銀紙,..........
相信呀爺只適度而不會全面放鬆

引用:
原帖由 katso 於 2011-12-1 11:45 發表
昨日仲要做低黎今日升,簡直似夾埋黎做市,難得連中國都有份,無話可說.
如果昨日唸起ok兄金句:"別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪."昨日收市前應該會揸多一點. ...
中國持有美歐債券數量之多,債仔叫幫下手做一做市都拒絕唔到啦!最好彈高d,下次單邊回落先大把水位!

回復 64# OK~ 的帖子

thanks ok ching

發新話題