發新話題

NOV 11 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-11-21 11:46 發表
暫看勢期指現如回測不穿18000,尚可短博call.
反彈先上 18260-18300~~~
相反穿18000....next.支持 17890.......
引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-11-21 14:50 發表
留意即市反彈動力夠不夠~~博短彈彧博見短底需留神!
Wai兄午安!

期指已接近閣下之預測阻力
180似乎有短暫支持
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 5466 於 2011-11-21 14:53 發表

係大大仙至真
大大仙似乎亦是#1 CLM拗上、#2V3 & DBT同步

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-11-21 14:49 發表

大仙見#2D3 & MCF-UP, 因此出現反彈
且看能否回補裂口  
引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-11-21 12:25 發表
今週美國多數據公怖,宜留意消息!
另本週三前美國應出削赤方案,24/11(四)美股感恩節假期

http://www.dailyfx.com.hk/calendar/index.html?curr=usd
Thank you every Win Hing!

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-11-21 14:55 發表

Wai兄午安!

期指已接近閣下之預測阻力
180似乎有短暫支持  
午安ok hing.....個人覺博彈只宜即市~~,因上方18670-18750阻力唔少
用Hsi週線圖~18000-17830,是16170-19520中x
此位亦接近Hsi 日線下降底部17780....
若大市一旦確認失守/穿18000-17830(轉向下行)
穿18000向下望較大支持區
1)17800-17620......2)17180-17030....

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-11-21 11:46 發表
暫看勢期指現如回測不穿18000,尚可短博call.
反彈先上 18260-18300~~~
相反穿18000....next.支持 17890.......
15:11 期指 @ 18273點, Wai兄Bingo!

各位 ching, 我覺得有點奇怪, 請指教
3點左右期指曾去到 18260 左右時, 我發現 170put/Nov 期權金為 76/78左右, 但3:30時期指去到 18250時, 期權金為 80/81, 是否即市/過市有暗示 ??

回復 1325# OK~ 的帖子

Thanks....

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2011-11-21 15:42 發表
各位 ching, 我覺得有點奇怪, 請指教
3點左右期指曾去到 18260 左右時, 我發現 170put/Nov 期權金為 76/78左右, 但3:30時期指去到 18250時, 期權金為 80/81, 是否即市/過市有暗示 ?? ...
可能是因為3點左右期指在上升, 令期權金下跌; 而15:30後期指開始下跌, 令IV & 期權金回升

引用:
原帖由 168.hk 於 2011-11-21 16:25 發表

c hing 沽了
DJ 現肚瀉, 十分佩服 168 兄之market sense, 正是取勝之道, TA 只是睇位工具,  

佩服! 佩服!
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

回復 1335# 168.hk 的帖子

我輸過好多, 所以我都好保守, 呢的位小注沽下, 都係收市前先沽, 如果明天在一定情形下破今日低位, 那麼下面 172/3 應該冇走雞, 之後應該有最後一彈, 16139 應該唔係熊市底, 不過呢的都比較長遠, 12月好有信心唔會穿呢個底底..

發新話題