發新話題

MAR 10 期指,期權

我同意其他師兄講, 先拆扣, 再睇今次升浪如何再扣過. 如果係我, 我會平咗218c先跟住sc222@65點左右, 再上就再加多一張, total兩張等結
但當然要睇會唔會升穿d阻力位啦, 如升穿就要認輸止蝕離埸啦

補充下, 如有壓力我會咁做, 實際情況係我唔會做野住, 因估計高位係咁上下

權扣也不一定是easy money.
引用:
原帖由 基哥 於 2010-3-17 14:13 發表
我同意其他師兄講, 先拆扣, 再睇今次升浪如何再扣過. 如果係我, 我會平咗218c先跟住sc222@65點左右, 再上就再加多一張, total兩張等結
但當然要睇會唔會升穿d阻力位啦, 如升穿就要認輸止蝕離埸啦:smile_35 ...

引用:
原帖由 davidchkchk 於 2010-3-17 12:27 發表
甘又吾多...因為我係超新手....想試下學以至用.....所以short左一張MHI21800C0@110.....再LONG左一張MHI23000C0@32
因本人資金甚少....故吾想有太大的投資損失......
是幾號開的, 當時hsif做幾點, 無理由個價禁差?
有沒有同時開put, 開埋margin應該都差不多.

下午似殺多隻熊 (I mean 21600)

引用:
原帖由 Glory 於 17-3-2010 01:24 PM 發表

lofu c-hing,
you mean if it drop 200 pts to 21000, then you will long 4 fut for hedge at 21000 ? Thanks
Correct.  but should be Short fut, coz I oi Long Call ma

小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 lofu 於 2010-3-17 14:29 發表

Correct.  but should be Short fut, coz I oi Long Call ma
Thanks

引用:
原帖由 manman 於 2010-3-17 14:21 發表
殺邊隻呀??215??...

引用:
原帖由 manman 於 2010-3-17 14:21 發表
咁遠??得唔得呀??

估下姐
引用:
原帖由 tika 於 2010-3-17 14:32 發表

殺邊隻呀??215??...

meeting la .............
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

發新話題