發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 Middleway 於 2009-12-4 15:30 發表
Resistance 22,680
細仙三沖+小圓頂
MOC & 細仙亦見#2D3, 睇下大大仙#1配唔配合倒CL拋落先
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-4 16:14 發表

9xx張SC
係就好恐怖囉..下星期...

引用:
原帖由 OK喎~ 於 4-12-2009 04:14 PM 發表

9xx張SC
How can you know short or long?
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:

9xx張SC
OK兄怎樣看得到??

引用:

9xx張SC
240C臨尾4xx張

引用:
原帖由 lofu 於 2009-12-4 16:39 發表

How can you know short or long?
引用:
原帖由 波佬 於 2009-12-4 16:39 發表

OK兄怎樣看得到??
從點數判斷, 成交點數大約500-580點, 大隻佬好少Long咁貼價嘅倉; 就好似前兩日210P倉成交過千張, 成交點數大約6xx點, 小弟推斷係SP, 之後就爆升, 亦確認210P & 190P大成交係SP...

既然大隻佬喺低位可以做高點數SP, 喺高位亦可以做再食多轉 or 鎖住SP嘅利潤

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-4 16:49 發表

從點數判斷, 成交點數大約500-580點, 大隻佬好少Long咁貼價嘅倉; 就好似前兩日210P倉成交過千張, 成交點數大約6xx點, 小弟推斷係SP, 之後就爆升, 亦確認210P & 190P大成交係SP...

既然大隻佬喺低位可以做高點數 ...
謝OK師兄指教...

引用:
原帖由 波佬 於 2009-12-4 16:53 發表

謝OK師兄指教...
希望分析可以幫倒大家, 祝各位有個愉快周末!

OK兄請問900張sc喺short邊個位

也祝你假期愉快!

引用:

9xx張SC
應該上午有400張,尾市5xx張

發新話題