發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2009-12-4 11:36 發表
OK 兄and Trend兄
這就是Moc的威力呢??
MOC今朝見#2D3訊號, 由於未有大圖配合 & MA向下順排, 所以喺低位出現反覆上升1xx-2xx點到225水平而未有爆升...
所以圖一定要互相配合嚟睇, 制定入策略時就可以更有信心
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

there would be rebound

MOC & 細仙出現#2D3, 而大仙#1喺CL merge準備拗上...
短期或會出現反彈, 但細仙出大交叉順排, 彈完應該會繼續尋底...

better support at 22150

引用:
原帖由 Middleway 於 2009-12-4 12:33 發表

OK Hing是指MOC 10:30 左右由下而上#2X3嗎 , 尋D後是否有較大反彈
MOC今朝喺10:09出第一個#2D3, 由於有大仙#1配合拗上, 所以反彈力度較大...
而11:57出第二個訊號, 由於MA順排而大仙及大大仙仲落緊去CL未拗上, 所以應該會先試Floyd兄所講嘅22150支持; 密切留意大仙係唔係AMA, 再配合大仙及大大仙#1拗上, 先會有較大反彈

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-4 12:45 發表

MOC今朝喺10:09出第一個#2D3, 由於有大仙#1配合拗上, 所以反彈力度較大...
而11:57出第二個訊號, 由於MA順排而大仙及大大仙仲落緊去CL未拗上, 所以應該會先試Floyd兄所講嘅22150支持; 密切留意大仙係唔係AMA, 再配 ...
多謝 OK !!!
加埋"時間"配合詳細講解,大家都會更加清楚乜訊號先做才有肉食。
另個 R 同 H-R 都將會成形#2D3,估計今日即使有得彈都會再落

跌得好哋哋,上證居然由跌轉升......
亞爺真喺玩嘢兼有性格.......

C hing睇反彈到邊有阻力?

this up move quite strong...

引用:
原帖由 floydhk 於 2009-12-4 14:35 發表
this up move quite strong...
30min、大大仙Bible出利淡訊號, 都可以挾2xx點上去...
睇嚟MOC、細仙出#2D3 + 持槍, 配合大仙#1CL merge拗上, 炒期都幾好用...

short put 220x2 oi 498 ci 410+415
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

發新話題