發新話題

SEP 11 期指,期權

引用:
原帖由 mon128888 於 2011-9-30 13:41 發表

林衰輪 做左正無屍....我驚呢D 多D..........
唔驚, 出指示的始終是京官, 港官只是奉命行事...

每5分鐘平均價跌到 17719
我係初哥, 純粹靠估, 跟出跟入, 後果自負

引用:
原帖由 paaq 於 2011-9-30 13:37 發表

葉劉之前都話過佢做保安局長時都覺得居港權有機會違憲,只不過拖咁耐政府從來無理。依家先諗個人大釋法已經太遲.......反而俾人抽話輸打贏要 。庸官應做唔做只識推卸責任.......浪費錢打官司。
公文袋只係食左死貓 , ...
找人大釋法.......米即是叫內地呀爺幫拖.

咁之前hk市民抗議基本法廿十三條立法!唔知會點?

回復 2151# ocy11 的帖子

Strongly agree !

下.......林衰輪 做左正無屍,佢好聽北京話的

引用:
原帖由 mon128888 於 2011-9-30 13:41 發表

林衰輪 做左正無屍....我驚呢D 多D..........
大陸接收左你都14年,你依家先驚 ?

引用:
原帖由 ocy11 於 2011-9-30 12:20 發表

不投票公民黨!!!!
Full support !!! 一班被纳税人養大后扮公正超然反咬港人的偽君子,
咁勁點解唔去菲國或美國服務,重係度收議員冿貼阻基建搞港人?

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-30 13:52 發表
下.......林衰輪 做左正無屍,佢好聽北京話的
外圍又吹番...傳內銀有很多壞賬收唔到,
溫洲佬跳樓都唔掂.... .

回復 2174# cc02819 的帖子

香港唔亂,d 政客何來本錢!

MT SIR曾說IV高時SC, SP
IV低時LC, LP

但小弟一直未能理解,IV之高低,是看當時等價之指數期權嗎?
因為不同行使價的IV都不相同,而且好像現在等價之LC, LP 看來都處於36-38%,
那有沒有指引到那一個%水平上/下才算是IV高低?倒如25%以下算LV低 80%以上算IV高?

小弟現在還是新入門,希望各位師兄師姊能指點一下﹗

發新話題