發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 TrendRider 於 2009-12-3 16:01 發表

拓住期指派貨很有可能, 始終已經22600啦, 但係亦可以"大戶派貨, 越派越高",
我只是想, 有否可能今日已是反彈頂, 或要等明天中午...?
其實小弟用兩種度法, 兩種都係用日圖度...
其中一種度倒聽日係一個叔飛時間高位, 另一種就度倒今日同聽日中間, 即係今日收市前至聽日上晝, 所以點都要睇埋聽朝...

但其實, 呢個會只係一個反彈浪?? 定係大成交破頂繼續去?? 聽日應該會有結果
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 lofu 於 2009-12-3 15:59 發表
sp222 oi 520 just ci 450

期權的威力
唔怪得個邊咁active,原來係你

引用:
原帖由 paaq 於 2009-12-3 16:02 發表

如果4pm後真回,咁今日升似係夾倉唔係掃貨,
(target:聽日裂口開 228屠熊, 能商之後就偷笑 )
真回, 但唔知會唔會直落呢
呢排持倉過夜都幾大壓力, 大隻佬一玩gap, 散戶隨時夾死...

引用:
原帖由 TrendRider 於 2009-12-3 15:49 發表

好似有同學提起話見到options既成交, 看winquote, 會猜到做既盤是long or short
請問可否再講下如何看?
Dear Trendrider Hing,

算吧啦, 估估吓可以了,有空我親身話你知....

買住d21000put先......

引用:
原帖由 paaq 於 3-12-2009 04:08 PM 發表

I just watch the 5min day chart to guess the day range for the trading.
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 lofu 於 2009-12-3 16:16 發表

I just watch the 5min day chart to guess the day range for the trading.
Lofu兄睇#1做嘢??

還有,留意吓牛仔熊仔本星期焦点,牠們的回收價拈到多d,就是最有郊的Support and resistance,

以上只是假設(亂UP),本週焦点請勿對號入座

引用:
原帖由 paaq 於 2009-12-3 16:08 發表

我上左期權初班....但係都唔夠膽入咁近呢...

引用:
原帖由 chc499 於 2009-12-3 16:13 發表

Dear Trendrider Hing,

算吧啦, 估估吓可以了,有空我親身話你知....
Thank you chc499 hing

發新話題