發新話題

SEP 11 期指,期權

回復 1355# ricksuen 的帖子

rick 兄都留意到啦

今日見咁靜無乜人講嘢,所以走上嚟up 幾句,如訊號配合,回調過後試冲19350

回調目標睇幾多?
引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-9-21 13:04 發表
今日見咁靜無乜人講嘢,所以走上嚟up 幾句,如訊號配合,回調過後試冲19350

大戶大手short CALL倉

大戶大手short CALL倉                               
月份        Short CALL        開倉日        open        now        number of contracts        獲利
12        22000        9月9日        330        155        6245        HK$54,643,750
12        20800        9月9日        700        378        3339        HK$53,757,900
12        21800        9月9日        380        178        2408        HK$24,320,800

回復 1356# tsuikinman 的帖子

what happen to Grand-pa ???  up 2%...

回復 1359# hktimothyip 的帖子

C Hing
何處可以看到 ?  
Thanks.

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-9-19 16:50 發表
#330收市@9.8
好快就到OK hing 分析...@9.2
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-19 11:11 發表
Wai兄早晨!

從大大仙看, 330見#2D、日圖見#1 CLM, 或下試TBM目標約9.2元支持反作較大反彈

但由於MA大浪向下, 如見大成交下破9.2元, 下行月圖Mr. Gann支持 & 另一TBM目標約3.9元
各位午安!

昨日因小弟有事未能跟各位討論大市, 望各位見諒

330今日(9月21日)下破TBM目標約9.2元, 低見8.9元反彈, 如再以大成交下破今日低位, 將下試月圖Mr. Gann支持 & 另一TBM目標約3.9元, 小心
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 fai1008 於 2011-9-20 23:18 發表
又一奇怪的一個市!金升~油升~股升~代表咩呢???
避險嗎?但油又升?後市會點樣發展?有冇C兄可以分析下?
引用:
原帖由 yokito530 於 2011-9-21 10:31 發表
我都覺得怪又想知呀.......有冇師兄可以解答一下, 謝謝
有可能是美元轉弱, 令投資者轉投商品、外匯 & 股票市場, 致令貴金屬、石油 & 股票上升
而石油亦可能有其他政因令其上揚
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

tsuikinman hing

呢兩日期指188-190上落,跌穿188又上番,chok過林峰
財演又吹話等今睌議息結果~頂 ,大大戶點會唔知答案呢!
係散戶的我們唔知向左走定向右走者

又轉倉,議息結果,肥牛186&挾淡,after結算.....
oh,又到9月下旬,時間岩岩好...夾到唔夾...

發新話題
最近訪問的版塊