發新話題

SEP 11 期指,期權

引用:
原帖由 paaq 於 2011-9-15 19:34 發表

一沉百踩 !
除非做金鋪, 做零售d利潤完全奉獻俾曬業主交租 ....
瑞信將思捷評級降至「跑輸大市」,其目標價更狠削至9.65元。

大行加多腳      330  11.68 -22%  

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-9-16 11:59 發表

bb兄, 呢 d 有關咩位既野請參巧 ok 兄同 wai wai 兄既 post, 佢地計得好準, 我學左但都係好屎
Thank you Ourstation 兄, 得閒就發表你的專業意見(測市好準), 期待下次轉大勢時的發表.

引用:
原帖由 paaq 於 2011-9-16 12:47 發表

瑞信將思捷評級降至「跑輸大市」,其目標價更狠削至9.65元。

大行加多腳      330  11.68 -22%  
正是屋漏偏逢連夜雨
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

wai wai兄
個市在回你點睇下午個市?可以分析下嗎?  THANK YOU

其實我懷疑前兩天完成了AB= CD,但AB = CD腿是更大的PGP模式最後一站的魚。似乎從小時圖,從8月8日最低點到前兩天是大型的複式PGP, 裡面也有較小 PGP。兄弟看看像不像。

大哥再次玩相反理論,當市場情緒悲觀他們拉向上。我懷疑這已在兩天前,但不敢採取的立場

這就是為什麼市場不適合像我這樣的小土豆,它需要理性和圖表之間的衝突平衡。我們都知道經濟是不好,但圖表似乎告訴這個趨勢是上升的時刻。就像歌曲“愛與痛的邊緣,應該怎麼決定挑選”

上面有隻197肥熊,好友今早冇趁勢殺!,
係冇力定引淡?即市期指DH,應被10ma&20ma頂住
而上面198-20000阻力亦唔細,要突破彧要利用gap.
另留意今日有上升gap囗,如未來1-2日唔補,咁走勢仍可反覆向上.

依家月中,個人看大市彧在190-196反覆,好淡友彧待結算才對決!

THANK wai wai

今天的行法,看來是大戶自己行,
全不跟亞爺/美期?

引申一直升 lc206~~唔識過跌字

引用:
原帖由 fai1008 於 2011-9-16 14:36 發表
THANK wai wai
Fai兄最好參考埋#1126帖和KM88兄#1132帖資訊(下跌裂囗位置)
而今日上升裂囗~19271-末收市所以未知DL位在?

發新話題