發新話題

MAR 10 期指,期權

good morning all

好似跌唔落去喎?
各位大俠有個高見?

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-3-11 10:30 發表
好似跌唔落去喎?
各位大俠有個高見?
話口未完, 趺穿左

回復 583# ken2003 的帖子

引用:
原帖由 oem7110 於 2010-3-11 10:19 發表
各位早晨
請問有沒有人,現在用Metastock做Robot Trading? 因此不用長時間看市呢!
Metastock會因應系統指使自動動落單, 還是多數人看Metastock指使及人手落單呢?
謝謝 ...
我都想用但,香港好似未成氣候,需要有資料供應商和落盤接口才可以, 暫時香港很少這類服務提供給一般散戶, 所以收費都好高(以我所知).
若有興趣,可共同研究一下.

穿左 21080 見到有大盤平倉

引用:
原帖由 hftsang 於 2010-3-11 10:55 發表

好似得兩間公司可以做AUTO TRADE.  不過費用事少, 個algorithm事大, 一個寫得好的trading program, 做過simulation, 仲要不斷fine tuning, 講緊一段長時間先會有o的成績.  IT的專業知識都好緊要, 歷史告訴我們, 大 ...
用 bible 做algorithm, 攬個 fun 仔玩下先都可以,

引用:
原帖由 hftsang 於 2010-3-11 10:51 發表

正在回補裂口, 後市偏淡(至少今天).  21330有機確認為小升浪頂.  15-min 5連陰, STC/MACD全BEARISH, hrly STC/MACD一樣趨勢, 短期淡勢確認.
請問裂口位是?

Good morning
Good drop today ar...
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-3-11 11:22 發表
Good morning
Good drop today ar...
morning trend兄..請問支持睇幾多呢?..

發新話題