發新話題

AUG 11 期指,期權

引用:
原帖由 5466 於 2011-8-26 15:10 發表
幾個指標都係 19530 附近
去到 19525 就托一托
我係初哥, 純粹靠估, 跟出跟入, 後果自負

引用:
原帖由 5466 於 2011-8-26 15:10 發表
幾個指標都係 19530 附近
想請教是什麼指標, 唔該.

引用:
原帖由 koloching 於 2011-8-26 15:30 發表

想請教是什麼指標, 唔該.
DTR, TBM, 浪抄浪

19530-19560 唔打場交先 淡友就真係冇面俾
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

TBM 量度穿 19500 就見 19347,

但去之前可以先上番 19618, 19682

引用:
原帖由 5466 於 2011-8-26 15:32 發表

DTR, TBM, 浪抄浪
如果無記錯,  5466 兄 今個星期已至少兩次用TBM建功.

睇金價反應....提早散水

個人認為QE3要到今年年尾或出年年頭才出爐,因現時經濟未夠差....咁快出絕招即係打開底牌同人玩poker

至於今晚...出口述就肯定....重點係內容岩唔岩班大惡聽....

雖然IV高企...但個人認為做9月LC+LP搏下星期大龍鳳都值搏

畢竟個市已橫行多日
引用:
原帖由 KM88 於 2011-8-26 15:35 發表
市場料伯南克不會提及QE3
http://news.now.com/home/finance/player?newsId=11042

【15:28】2011年08月26日   1/1  
恆指跌幅擴至近200點

【on.cc專訊】港股尾市有投資者沽貨避險,恆生指數跌幅擴至200點,現報19,560點,跌192點;國企指數現報10,287點,跌143點。主板成交477億元。

下周權重股除剩日期,試看對期指低水的變化!

29/8        利豐
31/8        財險/平保

發新話題