發新話題

AUG 11 期指,期權

料今日續挑戰19,433...19,077守到繼續反彈~
從昨日沽空數字看空倉好像已食糊
唯期權空倉未見異動

回復 846# KM88 的帖子

早晨KM88師兄及各位師兄 祝日日勝利

3 PHASE BOTTOM + HKEX raise margin

Look like rebound

今朝OTM權金無發癲

不知有沒有機會出現15分鐘圖#2GP呢?

請教師兄HKEX raise margin有咩啟示?代表不再開淡倉??
引用:
原帖由 fatpat 於 2011-8-11 09:35 發表
3 PHASE BOTTOM + HKEX raise margin

Look like rebound

IV縮, 今日LC或LP都要蝕
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-11 10:28 發表
早晨 ok ching 想請教裂口問題 若要補裂口 是補 19625至19380  還是補到昨天的低位 19475 就可以呢?

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-11 10:28 發表
呢個月令我知道 IV 既特性.  IV 高既時候做 Long 睇啱位都要輸.

引用:
原帖由 markyau 於 2011-8-11 10:35 發表

早晨 ok ching 想請教裂口問題 若要補裂口 是補 19625至19380  還是補到昨天的低位 19475 就可以呢?
如果只是回補昨日的裂口, 到昨日低位19475就可以
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題