發新話題

AUG 11 期指,期權

相信會牛皮2,3日餵下熊仔牛仔

又要cut lu

218 cow killed

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-2 16:12 發表
228C在約440點成交, 而228P在約478點成交
228C & 228P現價分別為260點 & 665點

如昨日推斷正確, 此倉的利潤為440 - 260 = 180點(SC)、665 - 478 = 187點(LP)
每套單日獲利367點, 共500套
各位午安!

以上於8月1日開倉的228C & 228P組合, 現價分別為89點 & 999點
此倉的利潤為440 - 89 = 351點(SC)、999 - 478 = 521點(LP)
每套利潤獲利872點, 共500套, 大戶今次賺很大
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-8-3 10:17 發表

剛才大成交下試22300水平, 看來是見短底, 但反彈過後相信或會再試215-216水平
未知Wai兄認為今後走勢如何?
--------------------------------------------------------------------------

真係要多謝MT sir.....OK Hing &各位C hing
才可避過此劫...
Wai兄言重了!

其實閣下亦有留意島形頂, 才會避過跌市, 可算是大家共同討論得出的預測
還望日後Wai兄及各位師兄師姐能多一同研究、討論, 互相幫助

引用:
原帖由 dennislee 於 2011-8-3 13:29 發表
各位ching

今早低位 21,820 是一下力量擴張目標,半小時及小時圖#1CLM,如破高位21,984,或上試反彈目標 22,050, 22,200 水平

唯日圖已跌穿縮減目標約22,000水平,日圖#1及M線尚餘回落空間,小時圖見子午,如再下破今日低位21,820,將向對稱力量目標 21,480 - 21,550水平進發,唯21,700見Mr. Gann,此關不易過。

留意道指今晚有望觸及11,840 雙頂頸線,結束8連跌,大圖至細圖皆#1CLM,或會有較大反彈至12,300左右水平。

上証暫現雙鉗底,看能否繼續支持。

短期內外圍或喘定,相信今明兩日恆指會先有一反彈。

如藍籌業績理想加上外圍回穩,恆指本次下跌浪未必見21,500左右水平。

如21,480關能守,請留意日線圖將現#2GP,可望9月突破牛2橫行格局,唔通係QE3?
期指下試Mr. Gann 21700, 13:50 @ 21645反彈, Dennis兄Bingo!

引用:
原帖由 clpm988 於 2011-8-4 11:51 發表
上午彈唔起 22200lc閃先,長和效應都冇
閃得好

都唔算Bingo啦,掙好遠

估唔到今早反彈如此乏力..20,050都唔到....
宜家Mr. gann仲好似變左做上升阻力

Anyway,多謝OK hing平日指導有方
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-4 14:01 發表

期指下試Mr. Gann 21700, 13:50 @ 21645反彈, Dennis兄Bingo!  

引用:
原帖由 dennislee 於 2011-8-4 14:11 發表
都唔算Bingo啦,掙好遠

估唔到今早反彈如此乏力..20,050都唔到....
宜家Mr. gann仲好似變左做上升阻力

Anyway,多謝OK hing平日指導有方

...
這都是Dennis兄的努力成果, 閣下能於短期內作出如此分析, 已經不錯
只要多加鑽研、觀察 , 相信假以時日Dennis兄的分析必能更為精準

BTW, 實戰班的模擬倉有賺了

引用:
原帖由 oem7110 於 2011-8-4 14:09 發表
Will it go up at this levels?
或回試218阻力

發新話題