發新話題

JUL 11 期指,期權

Hsi..20ma~22222
       50ma~22468....

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-7-26 10:21 發表

Wai兄早晨!

幾日來的國債大龍鳳, 看來是為破阻力而鋪排, 只是未知是否真突破  
老美........我會睇住標普1345(阻力)&1308(支持)
看破那一邊,還是在此range上落....

Good Morning.Thank You!

引用:
原帖由 KM88 於 2011-7-26 09:45 發表
50 MA = 22431
0.618 = 22382
last day high = 22336

last day low = 22220
20 MA = 22216
gap = 22113-22191
下降軌頂線 = 22540

引用:
原帖由 kennethfung 於 2011-7-26 10:22 發表
ok兄
想請教一下
以上午開巿時段,
那一段時間較關鍵
開巿首四十分鐘?
小弟並未有著眼於哪個時段比較重要, 只留意浪的韻律 & 關係, 何時到位、到達什麼位置
時間並沒有重要次要之分, 只有力量能否到達之別
Kennethfung兄已完成WPT, 只要完全其他核心課程, 再細心觀察 & 多加鑽研, 就能發掘當中預測的樂趣
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 kennethfung 於 2011-7-26 10:26 發表

多謝ok 兄賜教
所以我決定九月上一上阿sir 堂
可惜時間就唔到
只能先上波浪理論
希望Kennethfung兄能學有所成、賺取豐厚的利潤之餘, 幫助他人

回復 1562# KM88 的帖子

Thanks km88 兄

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-7-26 10:33 發表

老美........我會睇住標普1345(阻力)&1308(支持)
看破那一邊,還是在此range上落....
從日線圖看, 7月21日標普高位1347為一時間縮減首目標, 唯上升力量未見嚴重縮減, 或將再試上升力量縮減次目標約1354-1355

外圍....DJI想倒升+2pt...

今曰咁高位轉倉....

發新話題