發新話題

JUL 11 期指,期權

morning all....奧x馬為傾掂美債,讓步不加稅
上....22470....22540....22590
下...22400....22330.....

引用:
原帖由 波佬 於 2011-7-26 09:57 發表

已經到左, bingo, ok ching!
上破了, 或要看

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

早晨ok hing

Tai Tin #1CL, above time to settle

Gooooooood Morning~~

引用:
原帖由 kennethfung 於 2011-7-26 09:50 發表
ok兄
我只係初哥
雖然快到月尾,但若大朋友係short的話,30點未必係佢杯茶
按金都唔少呀

純粹推測
一切靠估
Kennethfung兄你好!

其實以月尾 & 其倉位的點數推斷是Long還是Short, 都是一種方法
但即使218是LP, 亦需留意會否是為對沖較貼價的SP而開
畢竟期權策略變化萬千, 單靠推測倉位變動準確預測走勢是不太可能的, 因此需要一套有效而合適自己的分析工具幫助出入市, 成功率就能有所增加

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-7-26 10:11 發表
早晨ok hing
Wai兄早晨!

幾日來的國債大龍鳳, 看來是為破阻力而鋪排, 只是未知是否真突破

ok兄
想請教一下
以上午開巿時段,
那一段時間較關鍵
開巿首四十分鐘?

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-7-26 10:15 發表

Kennethfung兄你好!

其實以月尾 & 其倉位的點數推斷是Long還是Short, 都是一種方法
但即使218是LP, 亦需留意會否是為對沖較貼價的SP而開
畢竟期權策略變化萬千, 單靠推測倉位變動準確預測走勢是不太 ...
多謝ok 兄賜教
所以我決定九月上一上阿sir 堂
可惜時間就唔到
只能先上波浪理論

Hsi..20ma~22222
        50ma~22468....

發新話題