發新話題

JUL 11 期指,期權

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-7-22 15:18 發表
星期一,二將係轉倉高峯期,預計恆指於222--224之間結算,sc224+sp222 有300pts
如安全起見,可補lc228+lp216 共90pts最多輸190pts 賺210pts 呢d係咪叫做贏多輸少呢! ...
更正:lc228+lp218 90pts

Jul CALL side shifting to Aug

(Ref : AUG230C  AUG234C )

22159-22191為上升裂口區(島形底支所在),應以大成交上破,如結算前企穩其上,結算後或可挑戰24000阻力區

美期還在升,所以港股跌唔落,
美股過有123點就破頂!

HSF今日全日無乜跌過....

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-7-22 14:18 發表
+留意日圖#1拗落後SBO再加DTL
Ching , 日圖今日係兩個大G重疊位
阿亮

引用:
原帖由 choiml 於 2011-7-22 16:07 發表

但日圖Bible訊號仍然處低位
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 choiml 於 2011-7-22 16:07 發表

呢次日圖DBT應於結算後上破250ma.為首站目標,高位反復整固或有助完成#1拗落

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-7-22 11:50 發表
想請教ok hing&各位大大師兄
如本人今日/下週一,想做即月做226,228彧230lc,
應留意option甚麼變動?
或可留意今晚226C、230C & 220P的IO有否增加, 若然則指數於220-226之間結算的機會較大, LC226-230或需隨時準備平倉

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-7-22 13:32 發表
pm下支持...22280
             上....DH#22388.....22470
期指 16:15 @ 22478, Wai兄Bingo!

發新話題