發新話題

JUNE 11 期指,期權

down gap = 22173-22232
last day high = 22173

10 MA = 21941
last day low = 21760

即市如可守穩21910,仍有上升動力
下穿....短線轉弱!!
即市22050-221仍有阻力
下支持先看HSF #21910&今早DL

引用:
原帖由 odinchu 於 2011-6-27 11:28 發表
call同put既iv點解咁高架...想左右逢源都5得
下月比較IV低, 如Odin兄想搏爆邊, 可試做下月
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-6-27 11:32 發表
又到收官時刻
今月勝負在於一子
Ken兄所言的"勝負在於一子", 是指?

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-27 13:16 發表
即市如可守穩21910,仍有上升動力
下穿....短線轉弱!!
即市22050-221仍有阻力
下支持先看HSF #21910&今早DL
Briefly touch 22054 and draw back

回復 1972# OK~ 的帖子

今個月果d爆炸性高d喎......T3

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-27 11:16 發表

各位早晨!

期指上星期五(6月24日)高見22169點回落, 今日裂口低開, 低見21834點反彈

**** 本內容被作者隱藏 *****
期指下午再試反彈力量縮減首目標約22050-22060水平, 13:30 @ 22054點回落, 大仙TST西支持約21890-21900水平

引用:
原帖由 odinchu 於 2011-6-27 13:39 發表
今個月果d爆炸性高d喎......T3
T3是一個考慮因素, 而IV亦是其中考慮要否做LC/LP的因素之一, 假如結算前未見急升急跌, IV有可能抵消升/跌幅帶來的利潤

還有很多未平倉合約,這2天應大上大落!

Oh....

SHA dip into negative territory

發新話題