發新話題

JUNE 11 期指,期權

各位早安!

期指今日下試21600水平, 低見21616點..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

???

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-23 11:54 發表
各位早安!

**** 本內容被作者隱藏 *****
目標之後升返...???

引用:
原帖由 felixhung 於 2011-6-23 11:52 發表

Short at T4 is high risk, if we feel down trend, open July Short is better? and not loss by the time... I bought LP 218 yesterday, today expect only have max 100pt at DL, time eat me a lot...
Should  ...
英文水平唔係太好,一知半解 期權操作只是學習階段,以ching 作日做對方向食100點可喜可賀,但如做218 C/P 組合,或已損失多小時間值,即如昨日只做sc218,中年收市食@93點

回復 1742# butterflyjoan 的帖子

Bingo.....波幅可修至1500-2000看
國指波幅好似冇咁大,平均約1000-1200....

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-23 11:54 發表
各位早安!

**** 本內容被作者隱藏 *****
Miss u, OK Hing,

Short 有high risk 你係因為萬一爆45百點,你會輸兩邊,同成本效益看,兩張short按金好金,去賺百零二百點。我地初哥不適合。
引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-23 12:05 發表
英文水平唔係太好,一知半解 期權操作只是學習階段,以ching 作日做對方向食100點可喜可賀,但如做218 C/P 組合,或已損失多小時間值,即如昨日只做sc218,中年收市食@93點 ...

突然要出去做野,冇得

引用:
原帖由 felixhung 於 2011-6-23 12:48 發表
Short 有high risk 你係因為萬一爆45百點,你會輸兩邊,同成本效益看,兩張short按金好金,去賺百零二百點。我地初哥不適合。
睇ching 嘅分拆,唔多似係初哥渦,睇嚟我呢個半桶水要向你請教至真啦
另外補充:每個人所氶受風險有所不同,因此必須幫自己度身訂造一套買賣策畧

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-23 13:07 發表

睇ching 嘅分拆,唔多似係初哥渦,睇嚟我呢個半桶水要向你請教至真啦
另外補充:每個人所氶受風險有所不同,因此必須幫自己度身訂造一套買賣策畧 ...
我5月先上堂,係初哥...hehe

引用:
原帖由 oem7110 於 2011-6-23 12:45 發表

以下內容需要回復才能看到

回復都看不到!
閣下能否看到"從1hr圖看,..."呢?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題
最近訪問的版塊