發新話題

JUNE 11 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-20 13:31 發表
早上有多正股不升反跌,單一隻#700挾左hsi.百幾點
#700的影響力開始增加
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-20 18:19 發表

上証A低見2611點, 已接近2590-2595水平  
O.K hing !睇上証 A 有可能回試上次低位#2350水平,都唔如點解咁淡,未知 ching 有可睇法

上周五收市前IV已有問題!
如做貼價SC+SP 260
今天收市即執107點,
可借我當時掛著救倉,冇做到!

引用:
原帖由 divinator 於 2011-6-20 14:34 發表
any Ching can share what signal been observed for the soaring from 14:10 to 14:20???
Divinator兄你好!

從MOC看, 是#2D3、#1CLM & 回馬槍

引用:
原帖由 KM88 於 2011-6-20 18:31 發表
今天收市即執107點,
KM hing ,今日收市做對216 c/ p 共@604,奇

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-20 18:30 發表
O.K hing !睇上証 A 有可能回試上次低位#2350水平,都唔如點解咁淡,未知 ching 有可睇法
暫時未有如Tsui兄般看得太淡
從日線圖看, 上述預測支持為一日圖TST西目標, 如下行至該水平時, 或留意有否轉勢訊號

引用:
原帖由 KM88 於 2011-6-20 18:31 發表
今天收市即執107點,
月尾牛皮反覆, 會讓人深深感受到時間過得特別快

???

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-17 18:17 發表
先請c hing 勿怪本人發問,如不想可以不回答的
好奇心推使下,請問c hing是否玩開國指?

前post提過國指較大支持位:11960-11930
下破11930~next.#11880-11850....:hand ...
wai wai ching,

因今日有野做無出手... 但係國企今日好強收市都無穿12000...
但 HSF & 阿爺又跌都阿MA 都唔認得... 真係有D迷亂
有無提不 ar... 黎緊點睇 nei...???

唔好彈貢高啦,成手淡倉
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-20 18:24 發表

有同學提示, 以WPT & TST從週線圖看, 期指如能穩守今日低位21485點, 將有機會回試Ourstation兄阻力   

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-20 18:34 發表

暫時未有如Tsui兄般看得太淡
從日線圖看, 上述預測支持為一日圖TST西目標, 如下行至該水平時, 或留意有否轉勢訊號   
希望不會太差吧,亦可能大市即將見底,因為市塲到最後一批好友(包括我)都睇淡時,大市將會轉勢。
先將自己見到嘅攞出嚟同各位研究,先講上証,週線圖跌破上升軌,日圖見一組TCMA配合子午,首支持約#2280左右......
至於港股,即月期指日圖同樣見子午配合TCMA,小時圖見仙女散花,高台跳水中,而大大仙以至moc須見#2X3,但各圖3兄弟未見齊心,反覆過後或繼績完成一組下行目標,希望2萬點前能夠確認見底吧........天氣太熱,吹吹水

發新話題