發新話題

JUNE 11 期指,期權

I see, thanks!
引用:
原帖由 fatpat 於 2011-6-20 15:31 發表

21600 (HSIF) - 123 (Debit) = 21477

Above 21477 then loss, max -123pts
Below 21477 then gain, max 277pts
Less commission

賺賺賺,和味!
引用:
原帖由 fatpat 於 2011-6-20 13:29 發表

Afternoon open @21625

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-17 21:09 發表
重磅股目標價對恆指變化
1.)  $92      5.) $64      13.) $72.5      388.) $122
1.) $108.9 - $92 =       -$16.9
5.) $ 75.5 -  $64 =       - $11.5
13.)$ 81.3- $72.5 =      -$8.8
388.) $156.9 - $122 =   -$34.9  仲要跌咁多??其它成份股未計,都唔知恆指要跌幾多?有冇咁悲呀!

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-20 13:44 發表
外圍&內地趺勢加劇,慎防期指一樣
只比定位先,如失21559
21489...next#21419,21349......

***收市上唔到#218...明,後兩日未敢言好***
#21485........bingo

留意台風消息,星期三或掛 8 號波,因減小一個交易日,或引至明日期權金iv 急跌

引用:
原帖由 wil 於 2011-6-20 11:56 發表
今早的升幅是否算叫 DCC 呢??
未知Wil兄所提及的DCC是指哪個圖呢?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 cc02819 於 2011-6-20 10:54 發表
阿爺日日累街坊, 欠丙 !!  
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-5-30 14:12 發表

1hr圖看#2D3, 上証A或反彈回試2780水平, 但由於調整時間未見行完, 反彈過後上証A或反覆下試日圖TST西次目標約2630水平2590-2595水平..
上証A低見2611點, 已接近2590-2595水平

明天 20 MA 將跌穿 250 MA,
第二個死亡交叉

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-6-20 11:32 發表
若本週不高於21940, 本週低位可能低於21200, 下週預期見20800
有同學提示, 以WPT & TST從週線圖看, 期指如能穩守今日低位21485點, 將有機會回試Ourstation兄阻力

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-20 12:01 發表
下支持#21629......如穿此位,
next#21559.......21489
期指 14:08 @ 21485, Wai兄Bingo

發新話題
最近訪問的版塊