發新話題

JUNE 11 期指,期權

引用:
原帖由 fatpat 於 2011-6-17 15:59 發表

Any C-Hing will take risk and SP now???

Jun 200P @>50 Delta -0.09
20000 大心理位,
SC19800 @48 x 2 , Delta -0.08, Theta 11.33, IV34.5%

p.s. 上面有 7 月 SC, Delta 總 剛好 0, theta 總 -46, 食佢兩日時間值

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-17 16:05 發表
21620咐近已action...並祋21580止蝕,
wai hing 唔好意思,收市後才問呢個問題,你 set 咗#21580止蝕,收市價又未到呢個位,如果週一回來裂口底開,咁所set 嘅止蝕盤仲有冇用?

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-17 16:20 發表
wai hing 唔好意思,收市後才問呢個問題,你 set 咗#21580止蝕,收市價又未到呢個位,如果週一回來裂口底開,咁所set 嘅止蝕盤仲有冇用?
冇用....

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-17 16:24 發表

冇用....
咁希望番嚟拗上啦

跌到傻....

半製成品訊號下週將大幅波動向下尋底,有反彈再急跌,真係趕盡殺絕,未知尾市又多咗幾多肥羊進塲啦......肥牛

重有八日.....

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-17 16:27 發表
咁希望番嚟拗上啦

回復 1352# tsuikinman 的帖子

通常我做期指止蝕盤For即日,收市後會自動取消.
若不幸下週是低開話,咁我就系被挾了... 要否做對沖/止蝕,視開在乜位
到價手痕唔忍手...抵自打&教訓勢向下,仲要過市咁勇 ,抵打多兩下(自己)

回復 1359# wai-wai 的帖子

wai hing 真係唔好意思,自己唔明所以多口一問,而家訊號已進入極度超賣區,而今早應反彈又未見有真彈,可能會週一卦
係渦,你果LP 應該大賺啦

發新話題