發新話題

JUNE 11 期指,期權

港股開市時段突然加存款準備金,唔知呀爺果便做咗d乜嘢單呢?我哋d小股民真係好無奈,不過亦可証實宇宙中經常有d震動嘅,震動過後又回復平靜,頭先唔知有無高手喺moc#2x3嘅時候揸咗貨呢?

回復 1030# sl168 的帖子

ching 自問反應慢,跟唔掂,攪到眼花

引用:
原帖由 dennislee 於 2011-6-14 12:23 發表
我係師弟
不過都嘗試下分享自己既意見,順便引吓其他師兄回應

你尼個問題好難答
我個人認為黎緊會有一個中級既反彈,因為D圖M線回馬槍,#1CLM,H圖同大大仙都#2V3,
証明大市連跌8日真係跌到「超賣」咗:smile_ ...
解釋詳盡,有遠見,對dennis hing 心服口服,option king 又多一位高手,可喜可賀!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-14 18:59 發表
ching 自問反應慢,跟唔掂,攪到眼花
我哋反應慢, 玩option最啱, 佢D高頻交易唔啱我哋,
證券價格可升可跌,甚至變成毫無價值。

tsui兄 又同新仔開玩笑
宜家我只能夠睇大圖做下遠價外扣....搵兩餐晏仔...
比起咁多位c hing日日bingo既神乎奇技 小弟仍然努力學習中
引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-14 19:17 發表
解釋詳盡,有遠見,對dennis hing 心服口服,option king 又多一位高手,可喜可賀!

我成日犯反應太快既錯....訊號未完全形成晒就入市.....成日撞板
引用:
原帖由 ken2003 於 2011-6-14 20:22 發表

dennislee 兄
me to
我成日犯反應太快既錯....訊號未完全形成晒就入市.....成日撞板

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-6-14 20:22 發表

ken hing 講得啱,我哋係用智慧控制系統,唔可以俾系統控制我哋嘛!
至於dennis hing 所講嘅問題,早前亦是我所犯嘅錯,心理問題之一環,通常喺市塲上每名股民都希望買到最低位,沽得最高,所謂習慣難以一下子改變,更何況我哋所學嘅訊號係領先於大市,並非他人所講濟後嘅,所以我都曾經同您犯同一錯誤,但自從同bible 幾兄弟發生感情後才改變,所以多次能食3,4番(補充:3,4番即每次進塲能捕捉3,4百點),亦多次能捕捉轉角市,相信您會好快做得到。暫時市塲上對呢幾日大市意見各有分岐,而我於旱前以波浪相位理論估大市或於#21806 至 #22118 之間完結此組下行浪,而昨天13日開市低見#22086後回升,未知是否估中,如果未來出現後抽跌破上次低位,但我仍然堅信此組下行浪低位應不會離開#21806之下,各位想知此組數字如何得來?如果估中大市破50天線後,再同各位分享

引用:
原帖由 oscar 於 2011-6-14 21:15 發表
dennislee 兄
me to
兩位師兄,我都係呀! 真係要慢慢tune下自己

發新話題