發新話題

JUNE 11 期指,期權

回復 822# KM88 的帖子

多謝KM兄的數據分享!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-10 23:23 發表
hsi hing !可能大家都係同一類形........表達能力差掛,見你嘅問題自覺得有d莫明奇妙,我所講嘅係須3組訊號配合,但當時moc #2X3後其它兩組訊號未能同時配合作出反彈,MT SIR 學員應該好清楚嫁!o.原來你未完成課程,因此對你產生 ...
咁可能係我誤會左 我以為ching你唔鐘意我咋!!

我本身上個月報左補堂 不過因為工作去唔到....要等到7月!!!所以係多d問題問 真係唔好意思!

???

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-11 12:43 發表
週末假期,閒來無事,見大市跌破250天線,又見昨晚道指跌174點,在此情況下上來吹吹水,又希望睇到各ching 嘅意見;
從日圖觀察,星期四已跌破250天線,該位置亦是疑似一頭肩頂頸線所在,根據傳統分拆,大市已步入熊市,未來日子首先會跌至 ...
ching,

你講的 @ 7xx & 18XX 是點數 ma...???

回復 827# butterflyjoan 的帖子

ching,你好!
因問題並無涉及課程內容,所以可用自己理解嘅常識回答,左肩嘅部份無須講解,現將4.11高位24485作為頭部,5.25低22465作為頸線,5.31高位23614為右肩,其後所量度出來再減番作日收市價,就係呢兩組數字,唔知你有冇其它理解呢?或者講吓你嘅意見比大家分享呢!

回復 826# hsi_c1 的帖子

hsi hing !好在您無怪我啫,其實開頭我都好多嘢唔明,所以喺呢度亂咁嗡嘢,又留意其他ching 嘅分柝,咁先至可以學識咁多嘢咋,我會比喻市塲為宇宙(抄老師),實在太大,無辨法可以睇得盡,所以每個人睇到嘅嘢都唔同,如果所有嚟呢度嘅ching,肯無私講出自己嘅見解,相信大家都有得益,站喺我角度,最唔想見到嘅就係一d只睇他人意見,自己所知嘅又收埋,但當你講錯咩就走出嚟...呢樣不是.....果樣不是,就早幾日我哋嘅O.K ching亦遇到呢種境況,唔再題d唔開心嘢啦,未來時間或會有一次比較好嘅賺錢機會,如果未來時間見相位相聚,我哋就一於同大市相位同步,記住,一定要配合才可以發揮其爆炸力特點,喺度就祝您技術日益精進,常賺大錢啦!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-11 20:09 發表
hsi hing !好在您無怪我啫,其實開頭我都好多嘢唔明,所以喺呢度亂咁嗡嘢,又留意其他ching 嘅分柝,咁先至可以學識咁多嘢咋,我會比喻市塲為宇宙(抄老師),實在太大,無辨法可以睇得盡,所以每個人睇到嘅嘢都唔同,如果所有嚟呢度嘅chi ...
更正o.k ching當日 並非講錯嘢,只係說話被扭曲咋

昨晚,真想不到DJI咁易穿12000.和1275關囗.  
下週(一)hsf在乜位開市?22100附近??當然望不要開得太低,
而呀爺最好幫幫手!hsf~可純看圖嗎?不能,不可以!應升不升,應跌不跌,有時會因外圍/內地因素上落,有時亦可依自己性格而行....難看,難估,因此現階段不會估頂/底,曾有人話,當看不清走勢時,試用感覺去思考大市,亦可看看週邊人對大市反應.當大市上升時,人人望越升越高&情緒高漲=見頂(牛三除外),反之下趺時,當大部份人對市埸失去信心,心灰意冷=見底(熊市另計)  對港股我真係唔識看,上週五期指,就純因個人感覺個市怪怪地,因此不敢渣寧找位沽而避過一劫 ,不過無過市,因估唔到道指會輕易失守12000大關 在此謹向Tsui hing 抱歉 ,我仲話道指四期結前力守12000添~看錯了

dji~連跌6定7日? 看macd&sto差距擴闊,同時rsi趺穿50,接近到30
118-117成首個支持,再下看115.
S & P收市失1275?真的失守?確認後.....S& P 1275-1242上落
上證2700下週再受考驗,因5,8,13平均線約在2730,一旦突破此,向上2750,2780
相反,向下2680,2650.........和2580較大支持
hsf~向下先看11/3日本地震位~#22123和17/3低位~22099.
下週一可用#22090判別位.....
上阻力#22169.....#22239.
下支持#22039.....#21909.....21839

***補:萬一大市真下穿22000時,留心下跌力量,因分分鐘可以到
1)#21730...2)#21550...3)#21340先停***

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-9 13:41 發表
亂估一通......
現家當期指#224位置中......看好首目標#22920.....次目標#23400
看淡首目標....#218.......次目標#213......

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-6-10 18:14 發表

我估唔係~~~
駛乜估 看閱讀權限......

發新話題
最近訪問的版塊