發新話題

JUNE 11 期指,期權

引用:
原帖由 cc02819 於 2011-6-10 16:50 發表
[on.cc專訊】金管局總裁陳德霖公布最新的收緊樓按指引。若申請人主要收入非來自香港,其貸款額較正常低10%.

[on.cc專訊】金管局總裁陳德霖公布最新5項收緊按揭措施,即時生效。其中︰1、1,000萬至1,200萬元物業按揭成數最 ...
炒1千萬樓要嘔5M cash

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-10 15:16 發表
原來wai HING 係呀sir 嘅客戶
我估唔係~~~

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-10 15:40 發表
大大仙似乎有D誠意,慢慢親近3哥4弟,請留意收市前,訊號有否配合突破去尖東
Tsui兄,我都好期待週一有大突破~
這種跌法都幾攞命,陰乾式下跌。跌2~300,又上番百幾(轉勢假像)......真係估唔到想點~
連D靚靚反彈信號都破壞埋......

不過今天出現了幾次KB(又出三沖頂), 袋住本聖經炒期指相信收穫不錯。
Daily圖的Pinky Lady幾時肯積極D.........

大戶兄今日揾夠可以出嚟傾吓謁啦,呢排個市全由牛証引導,大戶操控,大家可以留意到每跌一,二百點就停一停,等d牛入塲後再殺一兩格,佢哋每星期抬走嘅錢數以+億計,呢排沽空金額好大,但相信總有物極必反嘅一日,到時d莊家有機會補貨都補唔切,大小圍表總有相緊嘅一刻
其實而家香港好難揾食,想做生意d租又貴,想炒股票,又比d莊家睇住嚟食,想炒樓咩,又要比額外印花稅,都唔知點算好,但,好在上咗堂後,慢慢學識捕捉3,4番咋,

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-6-10 16:30 發表
其實你都係MT SIR 學生啦,我所講嘅係有機會發生嘅訊號,乜你唔識睇咩,多D發表吓自己所知嘅,唔好成人抽人D POST,唔該!
ching...其實我見moc#2x3 所以咪問下係咪"成左?"..其實都係問2個字 唔知點解ching你咁大反應....我係mt sir 學生 不過資質低 而且工作關係未有時間去補堂 要7月先再有得補堂,真係識d唔識d 所以成日上黎睇大家ching有咩睇法再自己試下睇 可能我識d唔識d加把咀你好唔高興

如果ching覺得我地呢師弟白痴加低能 乜都要問 令到你咁興 咁真係唔好意思
我知你好勁 好準 不過都唔需要為左我2個字咁勞氣 如果你覺得我地呢d白痴加低能 大可唔回覆 唔使咁寸既.....

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-6-10 21:57 發表

ching...其實我見moc#2x3 所以咪問下係咪"成左?"..其實都係問2個字 唔知點解ching你咁大反應....我係mt sir 學生 不過資質低 而且工作關係未有時間去補堂 要7月先再有得補堂,真係識d唔識d 所以成日上黎睇大家ching ...

加油呀hsi兄,温好書,記得d concepts & 內容,再加上多翻查ching們的分析,會對你理解內容好有幫助,(我認為係時間未容許補堂時,這樣做好有幫助)因為個市一路演變,一路跟著ching們分析對照,會加速掌握各圖彼此關係。
加油!我們都是這樣浸淫的!

小弟不是為Tsui兄講說話(也沒必要),我相信Tsui兄意思是想鼓勵大家多分表&大膽嘗試發表自己分析,發表已是一種貢獻。可能討論區信息太多,如果引用ching信息時,文字太簡略,有時要左找右找上文下理+估對方意思,加上近日市況chok成咁,一不小心易賴鑊金。所以大家多加包容+體諒,這裡便可聚更多同學+高手討論,Win-Win~~~

hsi hing !可能大家都係同一類形........表達能力差掛,見你嘅問題自覺得有d莫明奇妙,我所講嘅係須3組訊號配合,但當時moc #2X3後其它兩組訊號未能同時配合作出反彈,MT SIR 學員應該好清楚嫁!o.原來你未完成課程,因此對你產生誤會作出抱歉 希望你完成整個課程後,真正明白課程內容嘅真理啦!另外你話我勁,其實我只係同你一樣,係MT SIR 其中一個學生,所發揮出來嘅只係MT SIR 所教,勁一字只有MT SIR 才稱得上!   其實你所學,如有唔明嘅,可於討論區直接發問,相信呢度好多ching 將所知會回答你嘅問題,尤以O.K 大CHING 為表表者,至於話我寸.... 誤會....誤會.....sorry!比心機完成課程,有時間多d上來互相分享意見,大家有所得益,祝工作順利
願來大戶兄協助解釋,感恩

DJIA現跌146點.........
琴日升, HSF無借勢彈...
星期一唔知會點..........

PS: 記得"7"係神奇/特別數字, HSF已7連跌, 唔知會唔會有驚喜呢...?

???

各位 ching,

我雖然未係 MT SIR 的學生... 但又可以講係 wow... 好矛盾...  
e 度我相信是四海皆兄弟的地方所以先黎e 度學野者... (偷師)  
我一路都有留意 ok, wai wai, tsui, jinpa. km88 等師兄 (排名不分先後)
我希望你地唔好因誤會而已唔分享你地的睇市方法又唔好因我地 d 蠢人而唔講 wow...

以上純絮個人意見

ps. MT SIR & 各 CHING 真的好喜歡你地 ar... 多謝你地無私的分析

路邊社收風消息

祖國對冲基金近日於期貨市塲及衍生工具頻頻失利,尤以牛熊証更甚,所涉款項數百億計,近日呀爺追查下或引起市塲動蕩......未經証實

發新話題
最近訪問的版塊